Rymdgroderna


Nu får Yngia ta och fundera en stund, vad ska hon göra? Ska hon röja undan allting och låtsas som det aldrig har hänt, eller ska hon sprida det över hela staden och bli stadskänd? Hon har alltid velat bli känd, men hon är samtidigt väldigt blyg av sig. Yngia vet inte heller vad de tänker göra. Tänker de K-märka hennes gård så att den kommer bli så här i all evighet? Tillslut bestämmer hon sig för att röja undan lite i alla fall. Hon plockar fram sin ostometer ur förrådet och sätter den på högsta effekt, snabbt som blixten åker all ost som låg utspridd över gården in genom röret till ostometerns ostsugarpåse. Sen tömmer hon ut osten i det nästan tomma ostförrådet. Ost är en höjdare hos Rymdgroderna, vilket passar bra så som de bor. Nu, två minuter efter den förskräckliga upptäckten är gården ren och fin igen. Så vad var problemet? 
  Plötsligt slår det Yngia en tanke. Rymdskeppet kan inte bara ha flugit av sig självt. Det måste varit några där i! Frågan är om de är kvar i skeppet, eller om de har gett sig ut på deras planet. Nu klarar hon inte det är längre själv, hon måste ha hjälp av någon. Hon rusar in till Ongos, försiktigt för att inte väcka barnen. Han blir genast riktigt intresserad. De skuttar tillsammans ut till rymdskeppet, ju närmare det kommer desto försiktigare blir deras hopp. Tillslut skulle knappt en Uggla kunna höra dem. 
"Ongos, du får ta tag i inbrytandet!"
" Njaa, hur gör man egentligen? Jag tror inte att mina händer klarar det här, jag har fått klåda."
"Ähh, sluta tramsa. Jag går inte på de där bortförklaringarna. Du ser väl att det är störtat så att det bara är att öppna dörren."
Motvilligt, skuter Ongos tillslut upp dörren. Hjärtat dunkar i bifart, men det kan han inte visa. Nu måste han bevisa att han är en riktig tuffing istället. Han sticker in huvud och armar, för att undersöka rymdskeppet. Men vad finns där inne? Joo, bara en massa mystiska prylar. 
"Det finns inte en grode här inne och inte något annat levande heller, meddelar han Yngia med deppig röst" 
Nu har de alltså fått det fruktade svaret, de finns någonstans där ute. Några helt främmande varelser rör sig på deras planet. Varför skulle det hända just nu?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0