Lista

Jag sitter nu och smaksar i mig en riktitg god kaka. Det är ungefär som brownies, tror jag att det heter. Gott är det i alla fall!
7 tv-spel som jag tycker är kul, när man är flera

Mario Kart Double Dash
Marikart 64
Mario Kart Wii
Super Monkey Ball
Donkey Konga
Super Smash Bros mélee
Wii sports

Vad är kul att läsa förresten? Visst är det ganska tråkigt att läsa om vad jag gör på dagarna?
 Förresten tror jag att franskaprovet gick bra. Uppsatsen blev på lite drygt en sida och jag kunde det mesta på provet.



Vaknade tidigt

Usch! Jag vaknade klockan 4 idag och kunde inte somna om. Inte alls kul. Klockan 6 gick jag upp och pluggade lite till franskaprovet idag. Nån som vill se till så att jag kommer ihåg alla verbböjningar så är ni väldigt snälla. Jag har ingen aning om hur ni ska göra det, det får ni tänka ut själva. Igår blev det inget skrivet, jag pluggade faktiskt nästan hela dagen, vilk et jag är stolt över. Något ännu bättre är att jag mest repeterade alltihop. 

På lördag ska jag kolla på SOS Segelsällskapsresan, hoppas jag. Det ska bli kul och idag ska jag baka lite.  Visste ni att vi har 13 till ep-tid lektioner innan sommarlovet? Det är inte så mycket, men det blir med för det går bort en massa torsdagar. 

I taket lyser stjärnorna

På fredag har filmen "I taket lyser stjärnorna" biopremiär. Jag har lust att åka och titta på den någon dag. Är det någon som vill hänga med? Alltså till Uppsala. Fast jag kan inte titta på den på lördag men kanske nästa helg.

Slöjd

Idag hade vi slöjd :) Skolans roligaste ämne, utan några som helst nära motståndare. Möjligen bilden...
 Jag är nästan färdig med mina vantar. Jag har broderat samt stickat en tumme. Jag som ville bli klar med de idag. Jag får i alla fall ta hem de nästa gång. Vad är det som är så vbra med slöjden?Självklart är det den fria skaparglädjen eller vad man nu ska säga. På alla andra ämnen får man instruktioner på vad man ska göra, sen måste man följa de ganska exakt. Det behöver man inte på slöjden. Om det är något bestämt som man ska göra så är det ganska fritt ändå. Just nu får vi förresten göra vad vi vill så.

Franska plugget går fortfarande inte så bra, men jag kan det mesta så det är inga problem med det. Snart ska vi äta lasagne och senare ikväll ska jag träna. Fy vad jobbigt!!!

Stockholm

Hur kan en resa på 2 timmar kännas så lång? Jag och Carro hade så otroligt tråkigt på vägen hem från Stockholm.
 Resan började med att vi kom till slottet klockan 15.50, 10 minuter för tidigt. Vi fick stå och vänta ett tag i den kalla kylan innan vi kunde gå in i bussen. Våra klassföreståndare Jaja och Claes var sena. Då tänkte man: "Jaha, de tyckte att det var kul när vi kom försent till Livrustkammarn, sen kommer de för sent själva". Vi satte oss i bussen och åkte klockan 16.20. Nu hade alltså 30 minuter gått på de tråkiga resan.

Vi åker genom Stockholm och hittar affärer som vi hade velat gå in på. När vi åkte förbi Norra Bantorget började tankarna om hur vi egentligen åkte komma. Man brukar väl inte åka förbi Centralstationen när man åker norrut? Eller egentligen var det lite efter som jag tänkte så, när man åker förbi ett ställe som man vet att man bara åker förbi när man ska åka söderut. Klockan 16.50 kollade jag på klockan igen, äntligen ute ur Stockholms city. Snart började vi få riktigt tråkigt. Carro hittade på en lek där hon sa: "Jag ser något grönt", då skulle jag gissa vad det var. Som ni förstår inte särskilt kul. Sen kom jag på, Carro kanske har en penna med sig och jag har ett papper. Vi gör något med det. Jag började skriva Djur, land... på det. Då kom Carro att tänka på en lek som hon har lekt någon gång. Stat, stad, flod, men vi bytte ut det mot Stat, stad, maträtt. Nu blev även Ullis med i leken. Evelina sa en  bokstav och så skulle vi komma på en sak i varje kategori på det. När man hade kommit på det som man klar. Då räknade alla upp de 0-3 sakerna som man har kommit på. För varje unikt svar fick man ett poäng. Jag vann.

Det tröttnade vi förstås också på, nu blev det jag tänker på en person. Då skulle de andra gissa ut vem man tänkte på genom att ställa ja och nej frågor. Nu var vi strax efter Uppsala. Vi hade tröttnat på den leken också och hade nu 6 mil kvar av denna evghetslånga resan. Vad skulle man göra nu då? Carro började lyssna på musik, då tyckte hon att jag skulle gissa vilka låtar det var. Jag var inte så bra på det, men så fördrev vi resten av tiden. Tror ni att vi tyckte det var kul? Antagligen inte.

Jag köpte i alla fall en polotröja på H&M för 50 kr, ordinariepris 130 kr. En jacka för 150 kr, ordinariepris 400kr samt en tröja/tunika för 30 kr på Cubus ordinariepris 150kr.

Grammatik

Jag tror att ni tänker samma ord som jag när ni hör ordet grammatik, nämligen Usch! Jag har franskaprov på fredag och vi har en massa jobbig grammatik att kunna. I franskan finns det nämligen något som inte finns i svenskan; Passé Composé. Det är ungefär som imperfekt fast något som plötsligt händer eller hur man nu ska förklara det. Man gör det inte under lång tid. Till provet ska vi kunna skilja på det och imperfekt. Vi ska veta när var och en av de där grejerna ska användas. Bläää!

Imorgon åker jag och alla andra skolans 9:or till Stockholm. Vi ska besöka riksdagen och livrustkammarn + att vi har en del rast. Jag, Carro och Evelina ska tydligen käka på pizzeria. Eftersom vi vill äta något snabbt och Evelina inte gillar Hamburgare. Jag ska inte äta pizza. På mindre än en månad under julen åt jag pizza 3 gånger, visst det är gott, men nu vill jag vara lite nyttig.

Jag testade också att göra en bönröra idag. Bestående av kidneybönor, svamp, tomatsås och ris. Det ska vi eventuellt lägga i piroger och ha med till fjällen. Vi får se, det smakade nämligen lite mystiskt. Nej, nu ska jag gå och smaka det kallt. Tjipp!

Helgen

I lördags firade vi Björn. Sen kollade jag på Snowroller, som jag kan det mesta utantill på. Den är ändå riktigt bra, kanske en favorit film. Jag hade tänkt skriva in alla filmer som jag ser. Hur ska betygsgsymbolerna se ut? Lite mer avancerade S kanske. Får väl fixa i illustrator.
 I söndags bakade Blå jungfrun, riktigt gott. Det är som en blandning av kladdkaka och muffins. Recept kommer senare. Sen hjälpte jag mamma lite med några bröd av pirogdeg. Vi åt nämligen fläskfilépirog till mat. Jag kom med den finurligen idén att ha i vitlökssmör, riktigt gott blev det. Tyvärr missade jag träningen, maten blev försenad. På kvällen såg jag på Mamma Mia.

Januari
24. Sällskapsresan: Snowroller Betyg: SSSSS
25. Mamma Mia Betyg: SSSSS

Sökes! Sällskapsresan

Halloj! Jag vaknade lite tidigt idag. Enda sedan igår har jag varit sugen på att se Sällskapsresan, men det finns ett problem. Sos har vi inte och snowroller som jag också vill tittsa på har vi bara på vhs, och våran vhs är trasig. Om det är någon av er som har de så får ni gärna säga till. Om ni är villiga att låna ut de förstås. 
   Jag har ingen aning om hur många gånger jag har sett, ettan och tvån. Det är många gånger i alla fall och det är fortfarande lika bra. Idag hinner jag inte titta på de, för brorsan fyller 19 år. Grattis Björn!

10 låtar på gitarr

Nu sitter jag här mer gitarren i knät. Jag har precis varit inne på Stefan Holms hemsida och läst hans listor. Det är något som jag tycker är kul att göra, har ingen aning varför.

7 låtar som jag spelar på gitarr

1. House of the rising sun (Började spela den igår, min kusin har lärt mig den förr)
2. Balladen om herr Fredrik Åkare och Cecilia Lind ( Började också med igår, men jag gillar den.)
3. I'm Yours 
4. Calleth You Cometh I (Inte så mycket längre)
5. Jag hade en  gång en båt ( Jag gillar Cornelis, bra texter och lätta ackord)
6. Brev från Kolonien (Cornelis Vreeswijk igen)
7. White Christmas (När det är jul förstås)

Adobe Illustrator

Jag laddade ner en trial av Adobe Illustrator för några timmar sedan, tänkte att det kan vara kul att testa. Sen började jag med att trixa lite i det för en timme sedan och satt med det i en timme. Tiden gick superfort utan att jag fattade någonting. Någon vän som kan illustrator? Sakerna vill inte bli som jag vill. Det är massa grejer som ska göra det lättare, men nu när jag är nybörjare blir allting bara krångligt :( Sen vet jag inte vilket filformat jag ska spara bilderna i om jag vill lägga upp de. Det finns nämligen inte jpeg som alternativ. 

Gissa hur mycket tid jag har ägnat åt skolarbete idag? 20 minuter kanske. Inga riktiga lektioner på dagen, endast forsmarksbesök och inga läxor när man kommer hem. Jag har bara pluggat lite inför franskaprovet nästa fredag. Visst är jag duktig. Dessutom har jag bakat en massa mumsiga pizzabullar.

Sofia tipsar

I söndags kollade jag på Yrke: Höjdhoppare filmen om Stefan Holm. Just nu går den i repris på SVT2 och så går den i repris på lördag också i SVT24, tiden vet jag tyvärr inte. Det är ett sevärt program, åtminstone om du gillar Stefa Holm eller bara vill bli en stjärna. I programmet får man se glimtar från hans privatliv samt se hur han blir en stjärna. Man får följa honom från första till sista tävlingen. Sen får man även se när hans söta lilla pojke hoppar höjdhopp.

Idag var vi på forsmark, inte så vidare kul. Fast pannkakorna var goda, syd bara att vi åt på Kraftkällan som jag hatar. Sen gick jag, Carro och Evelina upp 280 steg för att komma till utsiktsplatsen av vattentornet. Ner vägen var bättre, den var inte så jobbig.

Sofia tipsar #3

Idag tipsar jag om min duschkräm Ldb Pink Gold med en doft av melon. Jag orkar inte fixa en bild just nu, kanske imorgon.
Duschkrämen är guldfärgad med lite skimmer i och luktar som sagt melon.

Träningen gick bra, jag har redan träningsverk. Utfallssteg hela salen fram och tillbaka är ganska jobbigt.


Ny design

Som ni ser så har jag en ny design på min blogg. Headern står Sofia för de här gången. Förresten blir jag irriterad på att jag inte kan göra länkar i bloggen med Google Chroom. Jag har för mig att det inte går med Mozilla Firefox också, så nu loggade jag in med Explorer istället, vilket jag aldrig använder och där funkar det.
Vad tycker ni förresten om designen?

Snart ska jag åka och träna för första gången sen onsdagen innan skolan började. Då kände jag att jag hade kommit igång med träningen igen, men så blev jag sjuk. Sen blev jag upptagen med annat och var fortfarande inte helt pigg. I söndags hade jag tänkt att jag skulle ge mig iväg, men då blev det en skridskotur istället. Nu ska jag ta och träna ordentligt, det blir mycket roligare så. Sen blir det väl Stadsloppet den 9:e maj och troligtvis inte UDM i början av februari, pga brist på stavträning. Antal stavträningar under vintersäsongen: 0 stycken.

SR på skolan igen

När jag gick till cykeln  från idrotten som idag var skridskor såg jag en lite myskobil stående utanför skolan. På den stod det SR alltså förkortningen för Sveriges Radio. På bilens ta satt en lång antenn. Den var säkert flera meter hög. Jag har ingen aning om varför de var där, men jag tycker att skolan börjar få mycket besök från massmedia.

Igår vann Charlotte Kalla Jerringpriset, men jag tycker inte att hon skulle vunnit. Visst är hon duktig och har gjort en stor bragd, men när det finns såna som har gjort något större tycker jag att de ska vinna. Visserligen är det svenska folket som röstar och han jag syftar på har man knappt talats om. 
  Den jag snackar om är skytten Jonas Jacobsson. Han tog 3 guld i paralympics och har tagit sammanlagt 16 OS-guld. Han tog sitt första paralympics guld som 16-åring och har tagit en guld medalj varje år sedan dess om jag inte minns fel. Sammanlagt har han tagit 29 OS-medaljer.

Det hade också varit kul om Kallur hade vunnit. Det är en stor bragd att slå ett xx år gammalt världsrekord i häcklöpning. Synd att hon var skadad resten av säsongen.

Sofia tipsar #2

Svenska idrottsgalan
Ikväll klockan 20.00 är det idrottsgalan på SVT1. Självklart ska jag titta och jag hoppas att det intresserar någon av er också.
 Jag hade velat vara där och kolla, men så blev det inte. Däremot ska jag se till att komma dit nästa år.


Rolf-Göran Bengtsson 
OS-silver i hästhoppning. 

Stefan Holm 
Inomhusvärldsmästare i höjdhopp. 

Zlatan Ibrahimovic 
Italiensk mästare och dubbel EM-målskytt. 

Jonas Jacobsson 
Tre skytteguld i Paralympics. 

Emma Johansson 
OS-silver i damernas linjelopp. 

Charlotte Kalla 
Seger i Tour de Ski. 

Susanna Kallur 
Inomhusvärldsrekord på 60 meter häck. 

Robert Karlsson 
Vann Europatourens penningliga. 

Anders Olsson 
Två simguld i Paralympics. 

Henrik Zetterberg 
Mest värdefulle spelare när Detroit vann Stanley Cup.

Vi får se vem som vinner, den som jag inte vill att ska vinna är Zlatan eftersom han vann förra året. 

Sofia tipsar #1

Det blev ett nytt namn på det där jag pratade om i förrgår. Nu heter det Sofia tipsar, mycket bättre så.



Förra inlägget hade rosa det här har gula kläder. Något som passar Idah skulle jag tro.

Munktröjan kostar 199 kr och linnet 50 kr båda från H&M som vanligt. 
 Jag skulle vilja hitta någon gul munktröja någonstans, jag tycker att de tär mycket skönare än jacka.

Förresten tror inte jag att jag skrev om när jag spelade memory hos farmor och farfar. När det fyllde år gav vi de ett memory med bilder på oss i släkten. Det bestod av 192 kort, alltså 96 par. Jag och min kusin satt och spelade det. Första omgången med bilder på bara oss, andra med 2 olika bilder på varje person och sista omgången fick vi för oss att använda alla korten.  Vi lade ut de på bordet och fick precis plats med dem. Sen frågade vi farmor om hon ville vara med och det ville hon. Något vi inte sa var att vi hade blandat in alla korten, så hon blev lite förvånad när hon såg det.

Vi spelade och Kristofer ledde väldigt länge. Vi tog matpaus och så kom min faster in i spelet. Nu var faster och farmor i ett lag men samlade kort tillsammans. Sen kom min vändning, jag började komma ikapp Kristofer. Strax efter låg det lika och några drag senare ledde jag. Sen ledde han och han tog väldigt många kort. Jag började bli nervös för att han skulle ta alla kort, tillslut vände han två olika. Snart blev det min tur och jag lyckades ta alla korten som låg kvar på bordet. Vinnaren i det stora memoryspelet blev JAG =)

Lite snygga kläder

Jag läste på Sofias blogg simpleheart.blogg.se och såg att hon visade vad hon ville ha. Det tyckte jag verkade kul så nu fick jag lust att göra det jag med. Om du inte gillar att jag gör samma sak får du säga till. Annars får du bara se positivt på det.

Jag vet att det inte är sommar nu fast det är roligare att kolla på sommarkläder än vinterkläder. Speciellt met tanke på att jag inte behöver några tröjor och sånt men toppar har jag knappt några, åtminstone inte snygga.



Det första linnet med rosen på är inte så jätte snyggt. Fast jag skulle vilja kolla närmare på den för, den kan vara snygg. Om ni har hm-katalogen så ser ni den här på framsidan. Kostar 149 kr och är inte alls troligt att jag köper. (Finns i fler färger)

Nummer två tycker jag är snygg och verkar bekväm. Den finns i andra färger också  och kostar 79,50kr.

Jag vet, jag har redan en sån där skjorta fast blå. Det är anledningen till att den där modellen kommer upp igen. Den är snygg, bejkväm och passar mig perfekt. Finns i fler färger och kostar 98 kr.

Alla kläder kommer från H&M.

Pingis tekniken som försvann

Senast jag spelade pingis har jag för mig att jag kunde spela ganska bra. Träffa bollen och skjuta över den på andra sidan utan några problem. Igår kväll träffade jag kappt bollen till en början. Efter ett tag så blev det säkrare att jag träffade, men rakt gick det inte. 
   Jag måste ta och bli duglig på det igen. Pingis är en så pass rolig sport att det är kul att kunna spela det. Kanske att man ska dra hem ett pingisbord hem till oss?

Äntligen fredag eftermiddag

Japp nu är det äntlige fredag och jag har slutat skolan för den här veckan. Den har gått fort som tur är. Lektionerna idag har också gått ganska fort. På matten fick vi underhållning av Jajas son Simon. Jag älskar verkligen småbarn.
 Idag var Berith sjuk så våran sista lektion med henne blev ingen lektion med henne utom hennes vikarie. Hon verkar bra.

Nu bakar jag bullar och det ska bli riktigt gott. Vanlijbullar med pärlsocker, mums! Ha en bra fredag :)

GENI 2000

Nu har jag spelat det spelet igen. Det har inte nämts här, men i tisdags spelade iaf jag och Carro det. Tyvärr vann Carro, fast det blev ju hon glad för.
 Idag spelade jag mot mamma och ni lär gissa vem som vann. Vi använde samma kort som förra gången så när vi hade kommit runt högarna så kände jag igen vissa frågor. Det gjorde ingen skillnad för att jag hade redan svarat rätt på frågorna i de kategorierna.

Visste ni att kvinnorna förbjöds att delta i Vasaloppet för att det var en (kommer inte ihåg namnet) som åkte det på 10 timmar. På 80-talet fick kvinnorna delta igen.
 Al Oerter har vunnit 4 OS i rad i grenen diskus. Samt att den på vänster på ett av korten är Olof Palme.



En dag kan faktiskt gå relativt fort

Den här dagen gick ganska fort. Som elevens val har jag valt svenska vilket förhoppningsvis var ett bra val. Idag fick vi skriva olika kapitel till berättelsen "Eva börjar skolan". Jag fick kapitel nummer 7, då skulle hon gå i 2:an och jag fick själv hitta på vad som skulle hända. Det fick bli ett läkarbesök som alla eleverna fruktade.
 Nästa timme renskrev jag min svenska novell. Jag tror nästan att hälften av all dagens lektionstid har blivit svenska för mig idag.  Det är helt ointressant för er att höra mer om min dag så jag slutar skriva om det.

Jag ska göra ny design på min blogg snart. Kanske är de tnågon som vet någon bra sida med bakgrunder? Jag vill nämligen ha något vintrigt i isblått tema.Bakgrunden skulle gärna kunna vara blå med snöflingor.
 Idag måste jag skriva engelskauppsats, den är nästan klar nu :) Räkna matte, för att jag har inte räknat 4.2 och inte heller 4.3 som vi skulle göra på ep-tiden idag. Sen ska det pluggas franskaglosor och engelskaverben ska repeteras fast det tar bara 5 minuter.



Ledighetstankar

Vad är det egentligen med mig? När jag har fullt upp finns det massor med saker som jag vill göra men inte kan, eftersom jag har viktigare tråkiga saker att göra. 
 Idag har jag inget viktigt alls som ska göra, men vad händer då? Joo, då lyckas jag inte hitta på någonting alls.
 Ska man ta och göra läxor som är tills på fredag kanske för att sen resten av veckan hoppas att man kommer på något kul att göra?

Det som ska göras den här veckan:

Tisdag: Knutmasso
Onsdag: Läxa till onsdag 20 stycken franskaglosor, förhör fredag
                 Onsdagsuppgift från franskan som ska ta ca 60 min. 
                Eventuellt börja på musikuppvärmningen med Sofia.
                Ungdomsråd
Torsag:  
Fredag: Läxa till fredag engelskaverb samt 10 franskafraser och förhör på de andra 20 också.

Nu tar jag och bokför lite med pappa innan jag gör franskans onsdagsuppgift. Jag såg nu att det fanns mycket att göra på onsdag.

Mat är riktigt gott

Som ni alla troligtvis vet så är mat riktigt gott. Det finns också någonting som liknar mat, fast inte riktigt är mat. Det är riktigt gott, men onyttigt och kallas bakverk. 
 När jag bläddrade igenom Coops reklamblad såg jag ett recept med falukorv som såg riktigt gott ut. En av anledningarna kan vara att det innehöll min favorit, nämligen Falukorv. Något annat gott i det var ananas.

   Falukorv Hawaii
http://www.coop.se/includefiles/MODULER/CCMS/show_page.asp?iMappeID=180&sSideNavn=Recept+kort&iOpskrift=36366

Tyvärr så lyckas jag inte göra länkar, de tär något fel på blogg.se.

Tidigare idag så gjorde jag några riktigt mumsiga kakor. Jag har ingen bild på de, fast ett recept däremot. Jag tycker att de är godast frysta, vilket är perfekt så slipper man tina de.
  Solbackarutor
Botten: 200 g smör 
1 dl socker 
1 dl farinsocker 
3 äggulor 
1 msk vatten 
4 dl mjöl 
1 tsk salt 
1 tsk bakpulver 
1 tsk vaniljsocker

 200 g blockchoklad 

Marängsmet: 3 äggvitor 
2,5 dl socker 

Gör så här: Rör smör och socker och blanda i resten av ingredienserna. 
Tryck ut smeten (som blir ganska fast) i en långpanna klädd i bakplåtspapper. 
Smält chokladen och bred ut över smeten. Vispa äggvitorna hårt, 
blanda i sockret, och bred ut över kakan. 
Grädda i 175 grader i 18 minuter. Skär den i rutor innan den svalnat helt.

Vinterhandlat

Finns det något ord som heter vinterhandlat? Det har iaf jag gjort idag, det innebär att jag har köpt nya termobyxor och slalomstavar. Förra veckan var jag också i Uppsala och då blev det en slalomhjälm, vit om mna ska vara exat. Om man vill vara ännu mer exakt så är det av märket Everest och ännu mer exakt junior storlek och ännu mer....:)
 Snart kan jag åka ut i slalombacken fullt utrustad, det fattas bara en sak, nämligen det viktigaste, själva backen.

Jag var också på IKEA och köpte 1,25 m tyg för 11 kr. Bra pris, eller hur?
 Jag har fortfarande ont i halsen, har ni sett reklamen om några halstabletter? De hjälpte inte särskilt mycket mer än ett par vanliga halstabletter, tyvärr.

Nu måste jag ner och fortsätta med min köttfärssås, mums fillibabba. 

På spåret vs Let's Dance

Jag satt nyss och kollade på "På spåret" och "Let's Dance". Inget av de är något precis höjdarprogram. Fast nu funderar jag på vilket som är roligast.

På spåret är väl kul om man gillar frågesport. Fast om man är som mig hinner man aldrig lista ut svaren innan något lag har kommit på det :( Idag kunde jag lite på svaret av en fråga, fast det var om något som jag älskar. Nämligen polkagrisar och jag har varit i Gränna några gånger, fast inte så många.

Let's Dance är ganska bra mellan danserna. Danserna är väl också okej, fast jag tycker att det är tråkigt med lugna danser. Som de flesta vet så gillar inte jag att kolla på dans. Däremot var mellan snacken ganska kul fast inte toppen.
 Nu har jag kommit fram till vad man ska göra iaf.

Om jag nu ska titta på ettan eller fyran på en fredag så gör jag nog som idag. Delar upp allting, en timme vardera.
 Fast någonting jag inte fattar är hur tv4 kan köra på såna där kändisdanssaker varje fredag, det är tråkigt.

Sjuk...

Nu har jag blivit sjuk. Igår kväll när jag kom hem från Carro hade jag 38,8 gradersfeber. Sen låg jag och frös hela kvällen. Nu har jag iaf inte feber men är ändå hemma från skolan. Är seg, trött och har ont i nacken och halsen.
 Fredagar är den sämsta dagen att bli sjuk på. Vi får se vad jag hittar på idag, ska se till att friska på mig iaf :)

Tiden går

Tiden går fort framåt och snart är lovet slut :( Imorgon eftermiddag åker jag till Stockholm med kusin till kusiner, det ska bli kul.

Igår bokade pappa stugan i Storhogna, så jag ska dit på sportlovet. Vi har 1-2 platser kvar i bilen, förhoppningsvis en. Nån som vill åka med? Stugan har 2-3 platser kvar, fast nu måste jag räkna med att brorsan ska med. Annars blir det inge kul.
Varför är Panduro så dyrt? Jag vill ha det riktigt billigt så att man kan välja och vraka bland deras grejer utan att tänka på priset.

Spelkvällen går det trögt med, för en viss person är bara upptagen hela tiden :@ Det får bli efter att skolan börjat, det kanske är bra med något kul mitt i det tråkiga.

             Säg en händelse eller ett datum som jag ska scrapbooka ifrån.

Gott Nytt År!

Gott Nytt År på er allihopa!

Som sagt kom mina kusiner igår. Innan de kom åke jag lite skridskor. Sen när vi hade åkt klart åkte jag till mormor och morfar för att åka skridskor med de =D
 Snart kanske jag inte får ont i fötterna längre av skridskorna, vem vet.

Sen blev det löksoppa som jag är bättre än mamma på att göra, med baguett och avokadoröra. Smaskens!
 Huvudrätten som jag åt var skinkschnitzel panerad med nötter och potatismos. De som gillar rökt lax åt det.
Efter maten spelade vi Cluedo, jag vann inte :( Inger låg ett kast före mig. Sen skar vi frukt till fonduen innan vi spelade pictionary. Fast det hann vi inte spela klart. Innan det var dags för efterrätten.

Klockan tio i tolv gick jag och kusinen ut och en minut i tolv kom de andra. Sen såg man lite fyrverkerier fast inte så mycket. Min klocka gick i alla fall inte lika som grannarnas.


RSS 2.0