Helt ointressant

Hur intressant tycker folk egentligen att det är vad jag har gjort idag. På många bloggar skriver de bara vad de har gjort. Jag försöker ta mig ur den kurvan, därför blir det färre inlägg. 
Det jag menar är att om jag skulle vara en sån där bloggare som jag snackar om skulle jag skriva det här nu:
 Klockan halv åtta ringde min väckarklocka som jag glömde stänga av igår. Fy! Sen duschade jag och åkte in till stan. Nu är jag hemma igen och har bara slappat. Mamma gjorde scones. Ska gå till busen och möte Carro, hejdå. 

Nu kommer en bild istället på våran snögrotta, för att göra ett helt ointressant inlägg lite roligare.



Ord som vi säger två gånger

Det finns en hel del ord som vi oftast säger två saker samma är samma sak efter varandra. Jaa, det var väl lite dåligt förklarat där. Det jag menar är tex CD som vi ofta säger CD-skiva till, som ni säkert vet betyder det compactdisk och då blir det kompakt skiva skiva när vi översätter det till svenska. Varför gör vi så för? 
 När vi var i fjällen försökte vi komma på några ord.  Jag skriver det som vi brukar säga först.
Chaite, där chai betyder just te. Jag tror att det betyder kryddigt te om man ska vara exakt.
Salsasås, salsa betyder sås.

Någon som kan något mer?


Rymdgroderna


Nu får Yngia ta och fundera en stund, vad ska hon göra? Ska hon röja undan allting och låtsas som det aldrig har hänt, eller ska hon sprida det över hela staden och bli stadskänd? Hon har alltid velat bli känd, men hon är samtidigt väldigt blyg av sig. Yngia vet inte heller vad de tänker göra. Tänker de K-märka hennes gård så att den kommer bli så här i all evighet? Tillslut bestämmer hon sig för att röja undan lite i alla fall. Hon plockar fram sin ostometer ur förrådet och sätter den på högsta effekt, snabbt som blixten åker all ost som låg utspridd över gården in genom röret till ostometerns ostsugarpåse. Sen tömmer hon ut osten i det nästan tomma ostförrådet. Ost är en höjdare hos Rymdgroderna, vilket passar bra så som de bor. Nu, två minuter efter den förskräckliga upptäckten är gården ren och fin igen. Så vad var problemet? 
  Plötsligt slår det Yngia en tanke. Rymdskeppet kan inte bara ha flugit av sig självt. Det måste varit några där i! Frågan är om de är kvar i skeppet, eller om de har gett sig ut på deras planet. Nu klarar hon inte det är längre själv, hon måste ha hjälp av någon. Hon rusar in till Ongos, försiktigt för att inte väcka barnen. Han blir genast riktigt intresserad. De skuttar tillsammans ut till rymdskeppet, ju närmare det kommer desto försiktigare blir deras hopp. Tillslut skulle knappt en Uggla kunna höra dem. 
"Ongos, du får ta tag i inbrytandet!"
" Njaa, hur gör man egentligen? Jag tror inte att mina händer klarar det här, jag har fått klåda."
"Ähh, sluta tramsa. Jag går inte på de där bortförklaringarna. Du ser väl att det är störtat så att det bara är att öppna dörren."
Motvilligt, skuter Ongos tillslut upp dörren. Hjärtat dunkar i bifart, men det kan han inte visa. Nu måste han bevisa att han är en riktig tuffing istället. Han sticker in huvud och armar, för att undersöka rymdskeppet. Men vad finns där inne? Joo, bara en massa mystiska prylar. 
"Det finns inte en grode här inne och inte något annat levande heller, meddelar han Yngia med deppig röst" 
Nu har de alltså fått det fruktade svaret, de finns någonstans där ute. Några helt främmande varelser rör sig på deras planet. Varför skulle det hända just nu?

Rymdgroderna

Nu har jag äntligen börjat på min berättelse om rymdgroderna. Den är lite i barnkaraktär tror jag, men det är roligar och lättare att skriva sånt. Om ni inte har någon lust att läsa är det bara att strunta idet, men jag ser gärna lite feedbacks. 

Rymdgroderna

Månens klara sken lyser mot mars, Rymdgrodernas hemplanet. Rymdgroderna har precis vaknat upp efter tvinerns* sömn. Framför de står en tid fylld av stress, fest och lycka. Nu har de sovit allt för länge, så det har blivit oreda. Ostbitarna börjar falla från Månen, ut mot Mars. Förra årets skörd av barn, börjar krypa vilken minut som helst. Mitt ute i det mörka finns ett litet sken, kungen kommer snart på besök. Fast det är delade meningar om det är positivt eller negativt. Fram tills dess finns det mycket att göra för att visa kungen deras bästa sida. 

Ni har säkert fullt med frågor om de där rymdgroderna. Hur ser de ut egentligen och hur bor de? Ja du, det var en bra fråga. Jag skulle gissa på att de är en blandning mellan rosa och grönt. De liknar nog det som vi kallar grodor, men de är lite större. Min hypotes säger att de bor i grottliknande hus gjorda av lava, med fönster och dörrar. De klarar både kyla och värme väldigt bra. Groderna är alltså väldigt allsidiga. 

Åter till storyn. Ut ur en av de grottliknande stugorna hoppar Yngia. Hon är en vanlig grode som bor tillsammans med sin man Ongos. Sen några månader tillbaka har de också ett antal barn. När Yngia får se läget blir hon förskräckt. Vid första anblicken ser gården ut som en bombarderad gård. Sen börjar det klarna, det som såg bombarderat ut var bara ett UFO som hade störtat. Fast egentligen var det inget UFO heller, eftersom det inte flög och att hon såg vad det var. Så vi kallar det rymdskepp. Smällen hade gjort att gårdens ostbitar hade flugit över hela tomten.

* Tvinern är en av Mars årstider


Just nu vet jag inte vad som ska hända sen, därav det plötsliga slutet. 

GBs nya glassortiment

Jag såg idag att GBs nya glassortiment har kommit in. Mums! Det fanns många nya sorter som såg lovande ut. Tyvärr så har GB en väldigt ouppdaterad hemsida, så ni får inga bilder. Jag ska försöka skriva efter minnet.

Sandwich 2: Vanlig sandwich med små chokladbitar i vaniljglassen.
Ben&Jerry: Jag ni såg rätt, en glass utan pinne. Lite som sandwichen fast rund, det såg gott ut.
2 nya Magnum för ca. 22 kr. En av de med browniesbitar i och mörkchoklad som överdrag.
Solero: Jag tror att den är ungefär som den gamla Wild Berries.


Årstidernas rike

När jag kom hem idag låg en H&M-katalog i brevlådan. Det var inte med kläder utom med inredningssaker. Jag bläddrade igenom den och hittade en massa snygga grejer. Kanske att det blir något därifrån om det byggs en friggebod här på gården. Kul idé med heminredning också. I brevlådan låg det också en SkiMarinetidning, det ska bli kul att läsa. För den som undrar vad det är så säljer de vattensportsprylar.

Jag kom på en jätte bra grej idag, inget som kan genomföras men ett önsketänkande. Tänk om Östhammar skulle vara uppdelat i 5 delar. En stor del där året flyter på som vanligt och alla bor. Sen en annan del med ständig vinter. En skidbacke med liftsystem, isbanor, snögubbsbyggarängar etc. 
Den tredje delen ska vara vårens rike. Bäckar som forsar, fåglar som kvittrar, ny utslagna vårblommor och allt som hör våren till. Den fjärde delen tror jag att skulle ha fullt med besökare, för där är det alltid sommar. Den ska ha ett vattenland, skärgård, blomsterängar, friidrottsarena och andra sportarenor, motionsspår, badstränder osv.
Nu tror jag att ni kan gissa vad den femte och sista delen är. Hösten, med skog, svamp, bär....

Det där går som jag sa, inte att genomföra. Sen tror jag inte att Östhammar är det rätta stället. I så fall ska det vara annan miljö. Tänk om det skulle vara så, skulle det inte vara fantastiskt. Om man är sugen att bada, så är det bara att göra det. I Östhammars soliga och varma del. Nästa dag kanske man vill åka slalom istället, nemasproblemas.

Home Sweet Home

Nu är jag hemma igen, fast den här gången stämmer inte rubriken riktigt. Eller joo, fast jag hade mycket hellre varit kvar i det vintriga fjällandskapet. Jag har haft en riktigt kul vecka. Tyvärr har jag inte knäppt några bilder som jag sa. I skidbacken vaar det för kallt för att ta upp kameran, det snöade också. När jag väl tog upp den en gång hann de åka förbi innan kortet knäpptes. 
Jag har fått en ny backe bland favoriterna, Svartåshanget. Klövsjös brantaste backe med svårighetsgraden dubbel svart. Fast det var kul ändå. Alla backar var isiga och valliga, men den här var inte riktigt lika isig. Sen är det också kul med lite att bita i.

På kvällarna blev det snögrottsbygge, bilder kommer eventuellt senare. Jag passade på att knäppa lite kort innan vi åkte imorse. Vi åkte också stjärtlapp, i backen precis bredvid stuga. Grymt kul! Spelade "Sagospelet", det är ungefär som löjliga familjen fast roligare. Självklart blev det lek också :) Packa pappas kappsäck, maffia, djungeltelegrafen och min och Matildas specialare. Den går kortfattat ut på att tänka på en låt när man hör en låt, för att sedan sjunga den....

Sportlov

Plötsligt kom det, som en vind. Fast det är inte riktigt sant, det gick ganska sakta. Fast det viktigaste är att det är här nu. Imorgon ska jag upp tidigt, vi satsar på att åka vid 9.00. Usch vad tidigt!
Resväskan är packad sedan länge och jag är taggad, fast riktigt trött. En tråkig bilresa har jag framför mig. Kameran ligger i väskan och kort ska det tas. När jag kommer hem ska de bästa läggas upp. Allt är klart för en fin, fin semester. Självklart ett stjärtlappsrace också ner för backen där vi bor. Tjipp! Ha ett riktigt bra lov, eller vecka om ni nu jobbar.

Förknippande musik

Alla förknippar olika musik till olika tillfällen och det gäller även mig. För mig är det några som jag kommer på nu.

Goldfinger - Superman
För några år sedan hade vi på den här hela tiden på väg till
backarna i fjällen. Jag måste nog säga att den är riktigt bra också.

So here I am doing everything I can 
holding on to what I am 
pretending I'm a superman 
I'm trying to keep the ground on my feet 
it seems the world's 
falling down around me 
the nights are all long 
I'm singing this song 
to try and make the answers 
more than maybe 

Electric Banana Band - Zvampen
Den här går nog in på flera tillfällen.
Jag vet att Magnus gillade den som liten. 
Fast det jag förknippar den med är lägret
Adventure som var i somras. För då spelades
den och jag började lyssna på de igen. Retro

Jag vill bo i en svamp, annars får jag kramp (svamp) 
Det finns hopp för min kropp, i en mullig sopp (svamp) 
Kom ikväll och var snäll, till min kantarell (svamp) 
Titta in och ta ton, i min champinjon (svamp)

Markoolio - Millenium två
Det är väl inget egentligen med den.
Jag kommer ihåg att vi lyssnade
på den hos mormor och morfar under
milleniumskiftethelgen. Jag tror till och med
att vi stannade för att köpa singeln.

Å millennium två, du e så på, 
åhåh vi alla längtar så 
Millennium 2 å vad ska hända då 
Å millennium två, du e så på
 åhåh vi alla längtar så Millennium 2 
å vad ska hända då

Man ska ha husvagn - Galenskaparna
En dag i 8:an eller så var det 7:an så gick Idah runt och sjöng på den här låten hela dagen. Eller egentlgen sjöng hon bara "Man ska ha husvagn" för det var det enda som hon kunde.

Jag har prövat nästan allt som finns att välja på: 
campa, hyra båtar, paddla, cykla eller gå. 
Jag har semestrat på de allra konstigaste sätt 
och äntligen jag funnit hur man ska semestra rätt.

Man ska ha husvagn - så är semestern redan klar!
Man ska ha husvagn - det har jag sett att alla har! 
Man ska ha husvagn - och stuva in familjen i. 
Man ska ha husvagn - för då blir man fri.

Listan kommer fyllas på eftersom. Just nu, tar det stopp i tankegångarna.

Lite bilder

En mumsig munk från i lördags. Köpt på Coop Extra 4 för 20 kr. Jag har inte orkat redigera bilden, tyvärr.


Äntligen har årets semmelätande börjat, med lite tjuvstart. Semmelbullarna är bakade av mig och pappa. Dock mest mig och fyllning samt garnering också av mig. Den var riktigt god och jag längtar redan till nästa vecka då det blir nästa semla med linsoppa den gången. Något som är extra bra är att jag är i fjällen med gott sällskap. 

Endast 2 skoldagar kvar och slapp här hemma fram tills dess, förutom att det måste packas en massa.

Rubriks kub

Alla har säkert någon gång försökt lösa Rubriks kub. Kanske ha rdu löst den och tycker att det är alldeles för lätt. Nu finns det en ny variant. Där alla sidor har samma färg och så är alla kubbitarna i olika storlek.  

Läs mer här!

Förresten vad lär vi oss på att sitta och lyssna på när musikläraren och en elev spelar gitarr samtidigt som en annan sjunger. Det fick vi göra på musiken idag, riktigt tråkigt. Sen fick vi sjunga en Rollings Stoneslåt, så att musikläraren kunde fortsätta latcha på gitarren. Rolling Stones är dessutom hans favoritband.

Det här med prov

Att det kan kännas så konstigt. När jag pluggar märker jag, det här kan jag. Varför pluggar jag det här över huvudtaget när jag kan göra någa roligt istället. Sen när jag gör någonting annat (alltså sitter vid datorn som egentligen inte är ett dugg kul förutom de första 30 minutrarna varje dag) så vill jag bara gå och plugga för att det känns som att jag inte kan det. Varför är det alltid så, riktigt jobbigt. Har jag för hög ambition eller vad? Om man kan det borde man kunna slappna av och bara ta det lugnt för att sen göra bra ifrån sig dagen efter, men så är det inte för mig. Kanske är det nyckeln till mina framgångar på proven. Att jag pluggar fast jag inte behöver, bara för att repetera. 

Imorgon vill jag i alla fall ha MVG på kemiprovet. Förra provet tycker jag att jag skulle ha fått det, men det fick jag inte. Om man klarade frågan fick man ett rätt, men om det fattades något satte han ett frågetecken. Då hade han en sista uppgift som han egentligen inte trodde att vi skulle klara. Fast det gjorde jag. Jag hade alla rätt, fast två frågetecken. Frågeteckena var på de lättare uppgifterna. Hans anledning var att han inte vill sätta några MVGn den här terminen (höstterminen) eftersom vi bara hade haft honom en termin. Varför kan man inte få MVG på provet ändå? Kan det kanske vara att de tvar ett så enkelt kapitel och att vi har så lite kemi? Vi hade bara 3 veckor förra terminen.

Falukorv Hawaii

För några veckor nämde jag Falukorv Hawaii genom att posta en länk. Idag blev det till att testa det. Jag tycker att det var sådär, fast jag hade inte i någon Pineapple Salsa för att det hade vi ingen hemma. Mamma tyckte att det var jättegott och bra variation till Korvstroganoff, hehe. Det är något som jag alltid vill ha när det är falukorv.

Falukorv är en av mina favoriter. Om ni någon gång ska köpa falukorv. Köp Lantfalu då och om inte det finns ska ni köpa Scans falu. Lantfalun är också Scan och riktigt god. Änglamarks är itne så god, den har ett litet skal som jag inte gillar.

Efter melodifestival

Melodifestivalen var inte så kul, fast det hade jag inte väntat mig heller. Programledaren tycker jag att var riktigt dryg. Kan de inte ta tillbaka Kristian Luuk och Björn Gustavsson. Röstningssystemet vill jag knappt nämna. Snacka om att de vill tjäna pengar. 3 röstningsomgångar istället för en, de fick säkert fram samma resultat på alla. 

Låtarna var inte heller så bra. Jag tyckte att melodinummer 8 skulle gå vidare, hon hade i alla fall eurropachanser. Det var visst inte så som de andra tyckte märkte jag. Alcazar var inte så bra i år, de har haft mycket bättre låtar.

Melodifestivalen

Ikväll är det första deltävlingen i melodifestivalen. Jag ör lite lagom intresserad av det, kan gott och väl missa det. Fast förr, när jag var mindre var det väldigt viktigt.
 Jag tippar i alla fall på att Alcazar och Scotts går vidare till finalen. Till andra chansen går Shirley Clamp och någon mer. 

Den fullständiga listan över deltagare:
Nina Söderquick - Tick tock 
Jonathan Fagerlund - Welcome to my life 
Shirley Clamp - Med hjärtat fyllt av ljus 
Scotts - Jag tror på oss 
Emilia - You`re my world 
Alcazar - Stay the night 
Caroline af Ugglas - Snälla snälla 
Marie Serneholt - Disconnect me

Förresten är det någon mer än jag som tänker André POPS där pops uttalas som popcorn när ni ser honom. Ni kanske minns Kristian Luuks skämt under OS-tiden 2006. Det är i alla fall det som dyker upp i mitt huvud varje gång jag ser André Pops.

Sushi

Igår smakade jag Sushi för första gången, det var nog inte riktigt min grej. Fast kul att ha testat, blir nog någon mer gång. Det brukar tydligen inte vara en höjdare första gången. Man kunde tydligen göra sushi med avokado i också om jag förstod rätt. Vore det inte gått med gucamole i sushin, eller det kanske inte blir sushi då? Eller varför inte bönröra?
    Jag läste på blogg.se här om dagen att de har sushi i form av tv-spelsfigurer i Japan, det var lite coolt.

Helgen är i alla fall äntligen här. 5 skoldagar kvar innan sportlovet och ett prov kvar. Provet är ett kemi-prov i Elektrokemi som vi har på torsdag. Jag har digiscrappat lite idag förresten. Är ganska nöjd med resultatet. Kanske för att jag älskar papprena och tillbehören och fotomodellen är riktigt söt också.

Elevkandidat

Jag tänker anställa en elevkanditat åt mig imorgon. Hmm vem ska det vara, någon som är en riktigt bra skrivare. Sen ska den få skriva min uppsats medans jag "förbereder" inför nästa lektio. Ni vet som lärarna brukar göra när de har lärarkandidater hos sig. Visst är jag smart?

Fast egentligen, vad är det som är så farligt med ett uppsatsprov? Det är ju som en vanliglektion när man skriver uppsats(förutom att man gör det i 3h) och det brukar inte vara så farligt. Så nej, det är chill för mig. Låt fantasin flöda fritt genom tankar och pennor.

Förresten har jag tränat idag, igen =D Jag börjar bli riktigt duktig, det har blivit en träning/vecka i 3 veckor nu. Träningen är styrka med friidrotten om det var någon som undrade. Det var inte så kul idag för att jag och några till var tvugna att göra mycket mer än de andra. Eller egentligen var det de andra som skulle göra mindre på grund av träning. 

Natti Natti! Ha en bra morgondag och lycka till på nationellaproven om ni har det.

Vantar

Idag blev mina Lovikkavantar klara, perfekt för den efterlängtade fjällenresan som ska bli den bästa. Det är gråa med gult och rosa brodyr. Tyvärr blev tummen på den ena lite för stor, men allt kan inte vara perfekt. nu är det bara 7 skoldagar kvar till sportlovet =D

 Jag kommer aldrig på vad jag ska skriva om, det är så svårt att komma på det. Sen är det inga som läser min blogg hellre och ni som läser vill jag gärna se några spår av. 
Därför ska ni skriva i kommentaren vad ni tycker är bäst, plus bra motiveringar. 60 minuter mer skola i veckan och inga läxor eller prov. Eller som det är nu.

Jag skriver vad jag tycker i morgon efter era eleganta motiveringar. Det kanske blir en liten debatt om det här.

Det blev tyvärr inget guld

Vm hade ingen bra start för Sveriges del. Med en urkörning av Anja i Super-G och en 12:e plats för Jessica Lindell-Vikarby står vi på 0 medaljer. Fast det är många dagar kvar md fler medaljchanser.
 Backan var en svår backe och sikten var dålig. Vinnaren var förstås Lindsey Vonn.

Varifrån kommer dunet?

Har du någon dunprodukt hemma hos? Svaret är troligen jaa. Något du kanske inte vet är varifrån dunet kommer.
 Igår handlade Kalla Fakta om det. Det mesta av det sålda dunet plockas när gåsarna lever. Det var inte så kul att se hur de behandlades.
 Under gåsens livstid plockas de 4 gånger och sen åker de till tvångsmatning. Efter det slaktsas de, vi kanske äter den fina gåslevern och så plockas fjädrarna en sista gång.
 När fjädrarna ska plockas binder de ihop vingarna och tar tag i fjädrarna och rycker bort dem. Gässen skriker av panik och får ofta stora  sår. Såren syr dunplockarna igen med lite nål och tråd utan någon som helst bedövning.

I butikernas policyn står det ofta att det inte ska säljas dun från levande fåglar. Det de inte vet är att deras leverantörer gömmer undan det. Repotaget hittar du på: 
Tv4 Anytime

Filmlista

Januari 
24. Sällskapsresan: Snowroller Betyg: SSSSS 
25. Mamma Mia Betyg: SSSSS
Februari
1.SOS- En segelsällskapsrsa Betyg: SSSSS

RSS 2.0