På det fjärde gäller det, på det femte...

Så lät det inte för mig idag, eller egentligen använder jag  nästan aldrig den ramsan. Den här gången var det rakt ut i det kalla vattnet som gällde. Efter några sekunder i vattnet kände jag hur kallt det var om fötterna, så det var bara att springa fortare. Till slut tog jag doppet och sprang tillbaka... Väl uppe på land var det bara skönt att ha badat.
 Sen åkte jag vidare och fotograferade lite med brorsan.

              
Jag bjussar på den hemska minen. Tyvärr blev bilderna inte så bra, kanske kan jag rädda dem med lite redigering.

Moi et ma guitare

Tjenixen! Spela, spela, spela. Jaa, det är sånt jag gör när jag har tråkigt. Nu har jag märkt att Cornelis Vreeswijks låtar är riktigt bra, speciellt texterna.

Somliga går i trasiga skor.
Säj vad beror det på?
Gud fader som i himlen bor,
kanske vill ha det så?

Jag ska be att få ställa upp 
med en visa om en tupp
Som var gammal och utsliten
impotent och väderbiten.
Hönsen klagade och gnällde
för han dem ej tillfredställde
de skrev på en petition
'Ge vår tupp förtidspension'




















Uti skogen finns baciller
men min kompis han har piller
som han köpt utav en ful typ
och om man äter dom blir man en jättekul typ.

Det sjunger några ungar på Karl Johan.
dom låter starka och fina som bara ungar kan.
själv e jag bakom lås och bom på mitt hotell.
en kväll bak barrikaden en vanlig kväll.




Sommar i största laget. Nej, nu ska jag kanske åka och bada. Årets första dopp, i så fall blir det på Gräsö.
Man får ju inte vara sämre än förra året, 30 april på Gotland.

Jag har bakat en kaka...

Igår bakade jag smulpaj, det var mums! Inte den vanliga sorten utom med Hallon och Svarta vinbär. Det var över förväntan i smaken.

Smulpaj ugn 225 grader
100 g smör
2 dl mjöl
1-2 msk socker
Blanda det till en klumpig deg.

5 dl bär eller 1 liter rabarber
Lägg dem i botten av formen. Strö över 1/2 dl socker blandat med 2 msk potatismjöl och blanda det med bären.
Smula till sist över degen. Sätt in i ugnen 15-20 minuter.



Jag hoppas att allt stämmer i receptet, annars är det  väl inget problem att leta upp ett själv. Har ni haft en bra helg?


Liten melodi på gitarren

Hej, Hej! Jag satt och plingade lite på gitarren igår och fick fram en melodi som jag gillar. Den går Am E D E, Am E D G E. Varje ackord spelas . _ . _ _ hoppas att ni fattar hur jag menar. Fast sista E:t efter G eller D spelas . _ . __  Ganska enkelt . betyder kort och _ långt. Någon som vill skriva en text till det? Annars är det bara att testa att spela om ni vill det. Jag ska se till att få till en liten refräng snutt också.

Nu är det äntligen helg :) Fast jag har ingen aning om vad jag ska göra, vi får se vad som händer. Trevlig helg! Glöm inte att nästa vecka bara har 3 skoldagar. Tyvärr mån-ons, ons-fre hade varit bättre för mig.

Kenny Begins vs Slumdog Millionaire

Jag funderar på att gå på bio snart, men jag har ett problem. Vilken film ska jag se?
Det står mellan två alternativ, Kenny Begins och Slumdog Millionaire.
 http://www.kilaforsbio.nu/20090301/kenny-begins_poster.jpg     VS            http://www.ocf.berkeley.edu/%7Esuperb/images/stories/slumdog-millionaire-poster-full-1.jpg

Kenny Begins
Filmen börjar med att Kenny Starfighter, som gått om på Galaxhjälteakademin flera år, ska göra sitt examensprov. Då familjen inte har råd att låta honom gå kvar är alternativet om han misslyckas att bli frisör i familjesalongen. I examensprovet, som är en poängjakt där eleverna får poäng för allt från att ta fast en fortkörare till att rädda universum, kraschlandar Kenny av misstag på jorden efter att ha jagat en fortkörare. På jorden råkar han ihop med Pontus, en haltande femtonåring med glasögon som mobbas i skolan. Då han gömt sig för sina mobbare har Pontus råkat komma i kontakt med en grön kraftkristall, som han vidrört och därmed fått övermänskliga krafter. Kristallen är dock hett eftertraktad av universums intelligentaste man, Rutger Oversmart, som vill ha den för att också bli universums mäktigaste man...

Slumdog Millionare
Slumdog Millionaire berättar om en ung muslimsk man från slummen i Bombay som ställer upp i den indiska versionen av frågetävlingen Vem vill bli miljonär? och som överträffar människornas förväntningar, vilket väcker misstankar hos programvärden och hos de brottsbekämpande myndigheterna om fusk. Jamals liv berättas i omväxlande flashbacks allteftersom han försöker förklara hur karma ledde honom till att vinna tävlingen. Jamal berättar bland annat om hur han blev föräldralös i tidig ålder och växte upp med sin äldre bror, Salim, som både var hans vårdnadshavare/beskyddare och antagonist...

Vilken skulle ni välja?

När lösningen kommer försent

Vi hade nationella prov i matte idag. Det gick väl ganska bra, men en sak stör mig. När jag satt och åt lunch dök en solklar lösning på en av uppgifterna upp i mitt huvud. Varför kom man inte på den lite tidigare? Skit samma, provet gick nog ändå bra. Märkte också att jag gjorde ett riktigt slarvigt fel, men som tur är var nog inte det som jag gjorde fel så viktigt i lösningen. Det viktigaste var förhoppningsvis svaret.
 Hur har det gott för er andra som också har skrivit prov idag?

Nu är det bara att plugga till nästa prov, franska. När blir man ledig egentligen...

En liten tystnad

Nu har det varit en tystnad från mig ett tag, fast det brukar det vara. Jag hade det jätte kul på "Fångarna på fortet" i fredags, men mitt lag vann tyvärr inte. Dagen efter blev jag väckt kvart i nio, det var inte det roligaste. Då var det bara att skynda sig med, duschande mm för att sedan sätta sig i bilen på väg till Stockholm  :) Det blev en trevlig dag, jag träffade bla mitt kusinbarn för första gången. En  tvåmånaders liten tjej, bebisar är bara för söta. Bebiskläderna är också riktigt söta, det är alldeles för svårt att välja vad man ska köpa till dem.

Nu ska jag fortsätta plugga till Andra världskriget provet på Tisdag. Jag får be om ursäkt för ett väldigt tråkigt inlägg.

Olika headers

Nu har jag pysslat lite i Photoshop, samma design olika färg. Vilken av de här är snyggast? Bara för att det bara är de här typerna som visas behöver inte det betyda att det är den slutgiltiga designen. Tillsammans med nomineringen får ni gärna ge ett färgtips till bakgrunden.






Bilderna är klickbara.

Konsten att öppna en konserverad burk

Jag ska åka till Storvreta om några timmar på "Fångarna på fortet", därför är jag tvungen att laga mat. Jag bestämde mig för att göra crêpes fyllda med svampstuvning.  Till en början måste jag hämta burken med de hemkonserverade trattkantarellerna och det gick bra. Sen kom problemet, att öppna burken. Jag jag gjorde som man skulle, drog i gummiflärpen. Men den gick av, ajdå! då blev det till att dra i nästa, men den gick också sönder. Jag fick då börja dra i gummibitarna som stack ut, självklart gick de sönder. Tillslut ställde jag burken i varmt vatten ett tag och drog igen. Plötsligt såg jag att det började sippra in syre i burken. Jippi, jag lyckades!
 Allt tog 25 minuter innan jag var klar med öppningen av konservburken.
På bilden är en gummiring, det var en sån som min burk hade. Men den hade inga metallhandtag som på bilden.

(bild från designdirekt.se)

Jag har börjat blogga i Internet Explorer nu och det är mycket enklare. Skäms för blogg.se som inte klarar av att fixa så att deras funktioner fungerar bra i firefox eller google chroom. Firefox är ändå en av de vanligaste webläsarna.

Är det saltmannen?

Det finns en hemsida där man kan skicka in sina felhörningar av låtar. De bästa felhörningarna har sedan samlats i en bok som heter "Är det saltmannen?", boken finns bland annat att köpa på cdon för 39 kr. Fast man behöver inte boken för att läsa felen, det går bra att göra direkt på hemsidan också.

Några exempel: (Själva inskicknigsformen är så att det står "Men jag sjöng", det är alltså inte jag som sjöng fel.)

YMCA
Why Are Yoy Gay? (Inte därifrån, men det var lite kul ändå)

Artist: Lasse Berghagen

Riktiga texten var:
Teddybjörnen Fredriksson, hans nos den var av garn

Men jag sjöng:
Teddybjörnen Fredriksson, hans moster var afghan



Artist:
 Gyllene Tider

Riktiga texten var:
Ge mig din hunger, ge mig din hand.

Men jag sjöng:
Ge mig din unge, ge mig din man.


Andra världskriget prov

Varför skulle Andra Världskriget ske egentligen? Det är så jobbigt att plugga in, tänk om det aldrig hade skett. Då hade vi sluppit lära oss något om det, eftersom det aldrig skedde. Dessutom så hade det bott många fler på vår jord. Vi tar bort Första världskriget också, eftersom det var det som var en av anledningarna till det andra kriget. 

Som ni märker så gillar jag inte prov. Biologi-prov imorgon, fy! Fast jag kan det mesta, det krångligaste är DNA-kopiering. Med alla de där byggstenarna (kvävebaser) som finns i cellkärnan, som sätter sig på DNA-molekylen när den delar på sig.  

Vårtecken

Vi var ute på promenad i solskenet upp till Assjösjön. Väl där doppade jag fötterna i vattnet, riktigt skönt. Sen när jag stod uppe på land märkte jag att jag stod mitt i ett myrbo. Så nu har jag myggbett och myrbitt. Pappa har dessutom föreslagit att vi ska plocka nässlor, så det blir nog nässelbränna också. 
 Allt det där är ändå typiska vårtecken. Att det är påsk är också ett bra tecken.

                                                    
                                                                  

Måla porträtt

Snart är det påskafton och det betyder att man ska äta och måla en massa ägg. 

Tävling: Måla ett självporträtt på ett av äggen. Priset blir en 55 g kexchoklad. För att du ska vinna måste du känna mig :) Ni visar mig resultatet med hjälp av ett foto.



Sverige VS Inter

Igår hade jag TV-spelsdag med kusiner och bröder. Vi spelade bland annat FIFA 08. Då var det ena laget Inter och det andra det svenska landslaget. Hitta något gemenasamt i de lagen. Joo, Zlatan är med i båda lagen. Det var lite kul att ha honom på två ställen på planen samtidigt.
När jag spelade gjorde han mål, det enda måleta på de två matcherna.

Ny design

Ny design är påväg. Jag tycker att det är dags att byta ut vinter mot vår och så blir det. Mer säger jag inte, om nyfikenheten blir för stor finns alltid min testblogg, fast adressen säger jag inte i inlägget, bara att fråga. Man vill ju vem den nyfikna är om det är någon nyfiken.

Jag tycker att sol i kombination med lov lurar mig alldeles för mycket. Jag tror hela tiden att det är sommarlov, men dit är det några veckor kvar. Har ni samma problem?


Vårsol

Till en början trodde jag att dagen skulle bli som en helt vanlig lördag, men ack vad jag hade fel. Solen gör väldigt mycket. Jag har tillbringat största delen av dagen ute i solen och det antar jag att ni också har. Dessutom åkte grillen äntligen fram, så jag ställde mig för att grilla hamburgare. Springtur har också hunnits med. Knappt något datorsegande alls =D


Det där är ett riktigt roligt spel. Hoppas att jag inte nämde det förr. 
Det bygger bara på strategi, det finns ingenting som ger något åt slumpen. Igår på min spelkväll spelade vi det, jag och Carro vann de flesta gångerna när vi körde i lag. Spelet heter Pentago XL och finns att köpa på Leklust. Pentago är lättare att få tag på, men det kan man bara vara 2 på och XL 4. XL är mycket roligare. 

Jag håller på med en ny design, hoppas att den kommer upp i början av nästa vecka. Det jobbigaste med designer är att man måste göra en header och det är inte direkt min starka sida.

Påsklov

Lovet är här och vi är lediga i en dryg vecka. Vad ska man hitta på? 
 Jag är sugen på att titta på film, det är bara de tatt våran vhs är trasig och det är det som jag vill se på. Vi får se hur det går med det.
Cupcakesen som jag började på i torsdags blev ännu mer misslyckade när vi skulle göra de till cupcakes. Fluffet blev inte direkt fluffigt för att vi missade en grej i receptet. Istället gjorde jag och Carro nya. Tyvärr hann jag inte knäppa bild innan de åkte in i frysen. 

http://www.dagensmuffin.se/show.pl?id=828
Jag gjorde endast fluffet, det räcker nog med halvsats. Gör det i hushållsassistens som det står, inte elvisp.

http://recept.nu/1.122026/leila_lindholm/efterratter_godis/mjol/muffins_och_cupcakes_grundrecept
Riktigt goda muffins, du kan lika gärna göra dem utan frosting.

Som vanligt gillar jag inte blogg.se när det gäller webläsare. Jag använder aldrig Internet Explorer och det är det enda som fungerar om man vill kunna använda deras länkfunktion. Eftersom jag är dålig på koder orkar jag inte anstränga mig för att göra de till länkar med hjälp av koder.

Stolthet

Idag kan jag nästan känna lite stolthet över mig själv, jag har nämligen sprungit 4 km. Tiden blev 25 minuter, hyfsat bra 4 minuter bättre än i söndag och 4 minuter sämre än rekordet. Sen kan man ta och räkna in att jag inte har tränat så mycket den här säsongen, fy skäms!
    Nu har jag precis bakat muffins också som ska bli till cupcakes. Tyvärr råkade jag bränna dem, jag satte ugnen på knappt 250 grader istället för knappt 225. Hoppas att de smakar gott ändå. Under tiden de gräddades så diskade jag. Jaa, ni hörde rätt JAG diskade.
Recept kommer imorgon.

Jag vet inte om jag nämnde det förr, men i fredags såg jag till så att det blev en crêpes måltid. Huvudrätt köttfärscrêpes och efterrätt blåbärhallon crêpes med inspiration från Halv åtta hos mig där de gjorde efterrättscrêpesen tidigare i veckan. Recept finns på recept.nu



Jag sitter på en sten

Lite foton hemifrån mig.
De första tre bilderna är från samma originalbild, bara olika redigering.
Jag sitter på en sten och tänker,
solen mot ögonen blänker.
Allting är lugnt och still,
precis som jag vill.


Våren är härlig,
för snart kommer sommarn.
Man får tid att tänka
när himlen är oskyldigt blå.

RSS 2.0