Happy birthday

Vad är det för dag idag, är det en vanlig dag? Nej, det är ingen vanlig dag för det är min födelsedag. Hurra, hurra, hurra! Hurra, hurra, hurra!

Japp, idag fyller jag år. Nej, jag har inte fyllt 15 eller 13 som bröder och kusiner alltid brukar påstå. Det är 16 som gäller och för 30 minuter sedan avslutade jag min första körtur. Det gick bra tycker jag. Några motorstopp blev det, men kan man räkna med något annat?

Nu har jag även en liten räddning till fjällenresan. Jag kan spela The Legend of Zelda Phantom Hourglass på vägenn upp.

Ha en trevlig dag!

En lång bilresa

Snart ska jag fjällvandra. Det är knappt 64 mil dit och enligt resrobot tar det 9.19 timmar att åka upp. Så nu vill jag ha tips på vad man kan hitta på i bilen. Förslaget att bara sitta där utan att göra något speciellt godtar jag inte.

Min egna lista:
1. Spela Geni eller annat frågespel
2. Lyssna på våran Cornelis Vreeswijk-skiva
3. Lyssna på annan musik
4. Leka gissa personlek. Den när en tänker på någon sen ska de andra ställa ja och nej-frågor för att komma på svaret.
5. 20-frågor, ungefär samma som föregående, men det kan vara ord också. Tänk på ordet Vänstersväng, det är väldigt svårt att komma på. Carro gav upp.


Hoppas att ni vill ge mig några förslag.
Jag skulle vilja tipsa er om en bok som jag läste ut igår. Midvinterblod heter den och är skriven av Mons Kallentoft.

Horisonten

Har ni någon gång funderat på hur långt det är till horisonten? Det har jag och nu har jag letat reda på svaret. 
Om du befinner dig på en strand och din ögonhöjd är 2 meter över havsnivå, är avståndet till horisonten ca 5,05 km. 

Mer info och hur du beräknar det finner du självklart på wikipedia.


Fisketur


Pysselbord


Rabarbersaft


Solen skiner

Idag har jag verkligen märkt hur humöret förändras när vädret blir bättre. Det känns som om sommarhoppet kommer tillbaka när man ser solen igen. Jag har dessutom hunnit bada idag. Vi sprang till Norrskedika Gruvor tog ettt dopp och sen sprang vi sista halvan på tillbakavägen. Sammanlagt blev det 52 minuter löpning, 32 minuter tog det att springa dit.

Hoppas att vädret är bra i morgonkväll i så fall blir det kanske till att rycka strömming. Jag blev riktigt sugen på att filéa den när jag såg på sommar-tv igår.

Outfit


Nu har jag knåpat ihop en liten outift för killar i 20-årsåldern. Ändra på lite smådetaljer så kan vi tjejer också ha den. Det jag var ute efter från början var en rutig, halvknappt skjorta, kanske med en t-shirt under tillsammans med halmhatt.
Ta med en gitarr också så blir det ännu mer rätt.

Äta råttor

Tänk dig att du är i Uppsala och shoppar. Helt plötsligt kommer någon fram till dig och tvingar dig att vara ned på en sak. Ni ska leva som om ni var uteliggar, äta råttor och sopor. Om ni gör det på ett dåligt sätt döms ni till döden. Varje dag befrias en från hemskheterna. Överallt på gatarna sitter folk och äter sopor och råttar, dessutom går ett stort vildsvin där.

Så där var min dröm i natt. Det slutade med att jag blev invald i det där gänget innan jag vaknade med ett ryck, Då hade Carro redan genomgått det där, för hon var med i det första gänget att prova på det.

Bamse är sommar

Nästan varje sommar de senaste åren har jag tagit fram pärmen med Bamsetidningar från 1999 och läst dem.  Därför har det blivit något riktigt somrigt för mig. Visst minns ni Badköping, badplatsen med hopptorn där allt verkade så trevligt. Glass-Pingo måste ni också minnas, han som sålde den goda glassen till ungarna.
Tänk om det skulle vara så trevligt här just nu, som i den serien just då. Solen skiner och nästan bara glada miner, fram tills Krösus hittar på något förstås.
                
(Bilder från Bamse.net)

Glömde säga att det finns en liten kurs där man lär sig rita Bamsefiurerna inne på Bamse.net


Falafel

Idag stod jag för lunchen här hemma. Det blev falafel med ris och brocolli. Receptet är från vegetariskt.com

Portioner: 2-3
Tillagningstid 30 min

Ingredienser 
1 burk kikärtor 
1 tsk spiskummin 
1 tsk koriander 
en liten nypa cayennepeppar 
1 vitlöksklyfta 
1 tsk paprikapulver 
1/2 dl vatten 
ströbröd för rätt konsistens 
 olja till stekning 

Var inte för snål med ströbrödet, då blir det till gröt istället. Man kan ha i lite persilja också. 


Tillagning 
Blanda alla ingredienser och mixa med mixerstav eller arbeta ihop med en potatisstamp 
Forma till små biffar och stek försiktigt i olja Servera till ris och broccoli eller i piabröd med sallad och dressing. 
Ha stekpannan på 5:an

Sommarlov

Nu är det här! Det efterlängtade och omtalade sommarlovet. Fast jag känner ingen lovkänsla. Är det för det mulna vädret och den bortkomna värmen eller är orsaken att vi inte har något kusinbesök? Många gånger förr har jag haft kusiner här i början av sommarlovet, eller så har jag varit på scoutläger. Nu händer inget av det.

Dessutom har jag inte märkt av någon sovmorgon, för jag vaknade strax före sju i morse.


Sommarlovet närmar sig med stormsteg

Nu är det snart sommarlov på riktigt. Därmed är det slut för den här klassen också. En större del av klassen har gått tillsammans sen 1:an, efter lovet fortsätter jag bara tillsammans med en av dem. Några tillkom i 6:an och någon i 7:an och 8:an. Carro kom i 6:an och henne kommer jag också fortsätta att gå i samma klass som. 
Klasskassan håller vi på och tömmer. Igår blev det pizza och glass i Öregrund och i morgon kommer vi smaska i oss en tårta.
Idag var det klasskamp och vi vann. Det var vi inte ett dugg beredda på, men det blev roligare då. Vi vann ganska stort dessutom, 10 poäng. Vinsten var vår redan innan den sista grenen, fast det visste inte vi elever såklart. 
Som vinst fick vi möta lärarna i brännboll, självklart vann vi det med.


Tyvärr märker man inte på vädret att det är sommar. Idag har jag gått ute i det mulna vädret med en jacka. Ska det inte vara varmt och soligt när det är sommar?
Väderprognosen säger att det ska vara 10 grader och mulet på torsdag. Vilken skolavslutning! Fast vi ska inte glömma att det ösregnade förra året. Helgen fortsätter med samma kalla temperatur, dessutom regnar det. 

Vart tog det fina sommarvädret vägen?

Det sjunde inseglet

Ikväll går den svenska klassikern "Det sjunde inseglet" av Ingmar Bergman på SVT24 klockan 18.25. Själv har jag aldrig sett den, men det är en film som måste ses någon gång. Troligen blir det idag.

http://fobbdeep.com/wp-content/uploads/seventhseal.jpg

Som ni kanske ser så har jag bytt header. Tänkte att det var dags, den förra var det en kyckling på. Den kommer snart ändras igen eftersom den här inte var särskilt snygg.


Sommarens sommarvärdar


Nu är verkligen sommare på väg på riktigt. Igår presenterades sommarpratarna för Sveriges radio. Själv händer det att jag lyssnar på dem ibland om radion är på i bakgrunden. Finns det något mer somrigt i musikväg än den melodin?

Några som kan vara roligt att lyssna på är:
Ingvar Kamprad den 20 juni
Lena Philpson den 4 juli
Prinsessan Birgitta den 12 juli
Kristian Luuk den 18 juli
Ola Salo den 26 juli
Anders Lundin den 9 augusti


Den kompletta listan över årets sommarvärdar.


Slutförvar i Forsmark

Idag har SKB kommit med beslutet att de vill ha slutförvaret i Forsmark. Om inte riksdagen säger emot blir den alltså här i kommunen. Att Riksdagen skulle säga något annat är inte särksilt troligt.
Jag ser positivt på det och ett stort lyft för kommunen.
Om man kollar på gatuundersökningar ser man väldigt ofta att Östhammarsbor är positiva till kärnkraften och sluförvaret. Däremot sjunker antalet positiva desto längre bort från Östhammar man kommer. Man kan se en tydlig gräns redan inom våran kommun.


(Bild från analys.se)

RSS 2.0