Fira brorsan

Jag vaknade klockan nio av att det fixades och donades i köket. Det är nämligen så att Magnus fyllde 21 år i onsdags så vi firade honom idag.
  Dagen flöt på ganska bra jag var och handlade lite med pappa, sen fick jag laga lite mat. 
Jag har lite jullåtar på mobilen nu förresten, reggae låtar för de är riktigt bra. Klockan tre kom gästerna, mor och farföräldrarna och farbro, faster och kusin. Sen åkte de igen några timmar senare efter en trevlig stund hos oss.
 Vi åkte då in till Östhammar för att lyssna på Al fine när de invigde musikmaraton. Eller Magnus och Björn lyssnade inte, de spelade. Jag kom dit lite tidigare en mamma och pappa så jag hamnade bredvid Ann-Katrin. Hennes man Jakob Spangeberg höll ett invigningstal och sjöng två låtar. Nu efteråt har jag bakat saffransmuffins till imorgon. Måste bara komma på priset för 10 stycken.

Nu tar jag och byter till jultema på bloggen. Eftersom jag inte sitter vid datorn på söndagar.

Begravning

Idag har jag varit på begravningen av min kära kusin Martin Morhed. Som dog den 17 november endast 26 år gammal.
 Det är orättvist att vissa ska bli sjuka och sen bara dö så tidigt :(
 Det var en fin gudstjänst med fint tal.

Jag minns när vi satt på tåget till Jiinigi, Martin mde Kalle Ankas pocket och en STOR godispåse. Då menar jag stor, flera kg godis. Jag kommer aldrig glömma min käraste kusin.
 En gång spelade vi pictionary. Han spelade tillsammans med min brorsa. Då satte han upp kortet så att brorsan såg vad det var :P Senare kom det upp ett korte där det stod fuskare. Då ritade alla pilar som pekade mot honom.

Vila i frid och ha det bra där uppe tillsammans med din farmor, farfar och alla andra.
Jag kommer alltid ha kvar mina goda minnen av dig, med en fin plats i mitt hjärta.

En lika tråkig rubrik som alla andra, som mögligen blev lite roligare nu.

Idag var det en ganska vanlig torsdag. Förutom att jag tillbringade morgonen på bilden, det var kul. Jag satt och lindade papper runt min blivande gipsfigur igen. Lunchen var riktigt god, pannkakor som jag för övrigt får snart igen.
 Sen spelade jag med Guy, det gick väl sådär. Jag måste ta och öva, påminn mig om det.
På idrotten fick vi göra lite vad vi ville, så de blev ganska mycket olika saker. Jag började med att spela topsball, fast det var inge kul. Sen blev det innebandy, men jag orkade inte ansträng mig nånting. Så det var bara jobbigt. Resten av lektionen blev lite slapp, rockring bla.

På tekniken höll vi på med motorer. Jaja sa att vi skulle skriva dit det vi kunde. Sen direkt efter det frågade jag vad man skulle göra när man var klar, jag kunde nämligen ingenting. Fast jag lyckades lista ut en grej iaf.
 På svenskan kollade vi på Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö. Den var ganska lik boken, jag lade märke till några grejer. Bla att en text i boken, kunde förknippas med mordet.

Nu måste jag iaf plocka undan på matbordet. Jag har nämligen börjat med julkort idag.

Hjärter

Idag spelade jag, Carro och Micke hjärter på rasten. Som förr gjorde jag och Carro en pakt. Micke skulle ta månen, fast vi skulle ta och hindra det i slutet.  
 Jag satte mig bredvid Carro, visade hennes kort och vi började planera. Sen skrev jag alla korten som fanns och kryssade för de som var lagda. Men inte vann vi för det? Nej, vi förlora. Nästa gång har jag och Carro en välplanerad pakt för att vinna. Så se upp på måndag. Nån som har nån bra idé?

Vilken jobbig dag

Nu är jag riktigt trött etfer övertid i skolan. Måste nog ta och räkna ut vad dagens arbetstid var. Den första lektionenn som var idrott gick bra. Däremot var mina händer ganska röda efter att ha hängt i ringarna. Jag förlorade en massa på sån där konstig grej med hjulrace. Sen hade vi matte, ganska jobbigt. Jag var på de svåra uppgifterna och var trött. Dessutom räknade jag ut uppgifterna lite fel. 

Solektionen var inte den bästa. Jag och Linda satt och jobbade medans Carro och Sofia flamsade. Vi har inte kommit så långt, men en bit iallafall. 

Det är lite varmare nu, så man märker att snön börjar smälta lite, tyvärr. Imorgon är en bra dag, förutom att jag måste jobba en massa franska. Sen ska jag nog ta hem So-boken också för att plugga till hinduismprovet. På kvällen blir det kör, jag skippar nog friidrotten. För jag ska baka tårta. Det ska bakas tre tårtor under en vecka hade jag tänkt.



Skola x2

Nu har jag varit i skolan. Den var väl som en vanlig tisdag. Grupparbetet i SOn delade upp sig, så jag och Carro gör en grej och Sofia och Linda en annan. Det gick inte så bra att komma överens. På idrotten var jag och Sofia med c1 för vi hade missat introduktionen av musikuppvärmning. Nu ska jag vara hemma ett tag innan jag åker tillbaka till skolan igen klockan 18. Det är Öppet hus för föräldrarna så jag ska vara där till 20.30. Mer om det sen.

Snart är det jul, och jag gillar julen. Ska försöka få mamma och pappa att bjuda hit några till julafton. 22 dagar kvar till jullovet.

Pulka och insnöing

Igår åkte jag pulka med Micke vid grustaget. Det var kul, fast inte att spåra. Jag är bäst på att åka skärtlapp. Sen åt vi mat och gick till träningen. 
 Efter träningen blev jag hämtad :) så jag slapp cykla. Mappa hade lagat mat, fläskfilé med ris och svampstuvning. Mums!

Idag var det dåligt med folk i skolan. En massa var insnöade och bussarna var inställda. Fast i min klass var nästan alla där. Däremot var det bara 3 stycken i B.
 Nu har jag skottat en massa, orkade inte göra allting. 2-3 decimeter kompakt kramsnö är inte så roligt att skotta.
Snart blir det en av favoriträtterna, Korv stroganoff.

Snö i Gimo

Så här kan det se ut en snöig kväll i Gimo. Jag gillar den här bilden, tyvärr fick jag inte med hela trädet. När jag skulle hem så hade det slutat snöa, så jag kunde inte ta en ny bild. 

Uppsala och spelkväll

Igår åkte jag till Uppsala med mamma och pappa. Det blev inte så mycket handlat inne i stan som det var tänkt. Slut och sånt där. Men det blev några stämplar till julkorten och en svart cardigan från Gina Tricot.
 Sen åkte vi till Ikea och där köpte jag 1,2 meter tyg för 22 kronor :D Och mamma och pappa köpte bla en julklapp till mig. Fast det skulle jag visst glömma bort.
 Sen snöade det en massa på vägen hem, vi åkte förbi Vattholma för att lämna biramar. Vi stannade till hos Björn, fikade och spikade upp några tavlor. Jag missade bussen till Carro. Sen märkte vi att nästa buss var sen så jag fick skjuts till Öregrund istället.
 Där var Micke och vi spelade Finans tills vi tröttnade på det. Det skulle vara så krångligt att spela klart. Det fick bli Bondespelet istället som vi hann spela 1,5 år på innan pappa kom och hämtade oss. Ska lägga in en bild sen som jag tog utanför Björns lägenhet.

Fredag, helg igen

Jaa, då var det helg igen. Dagen gick ganska fort, speciellt matten. Däremot var det jobbigt att linda papper runt ståltråd.
 På engelskan gav Claes oss några papper som man knappt kunde läsa vad som det stod på. Sen skulle vi översätta texten, det var lite jobbigt.
 Nu vet jag inte vad jag ska göra. Har egentligen lust till mycket, men ändå inte. När jag sätter mig för att göra sakerna vill jag inte göra de :(
Imorgon ska jag till Uppsala, vi får se om jag köper något. Det kommer iaf bli något som mappa köper åt mig. 

Innebandy

Tove ville att jag skulle lägga in bilderna från Innebandyn igår, så här kommer de. Det är inte så många, men bättre få än inga alls... Fler kommer sen, orkar inte lägga in fler

Tove & RebeccaJag, lagkapten. Snygga band väl?

Trött!

Jag är trött nu... Blev väckt kvart över sju för att  det är min namnsdag idag. Fick en kaka av mamma, som jag hade bakat :P Och ett scrapbookingpaket som jag redan, hade fått, fast jag skulle ha betalat det egentligen. 
 Vad kan man göra framför datorn i en kvart? Bloggarna jag läser har jag redan läst...

Snö!!!

Nu har den första snön kommit :) Och jag längtar till julen....
Skolan var som den alltid är, förutom att jag hade luciaövning den sista timmen. Bara för det missade jag idrotten, det var viktigt. Imorgon är det innebandy i skolan. Ikväll blir det lite plugg, till kemiprovet. Det är inte så svårt. 



Inte lång tid kvar

Helgen gick fort. I lördags var jag till Stockholm med Lollo, Carro och Micke till gymnasiemässan. Det fanns en skola som verkade bra TG tror jag att det var. Men jag ska inte gå där. Det blir Bruks i ett år innan det bär av till Forsmarksskola.
 På tåget gick det inte ett dugg bra för mig när vi spelade kort. Inte för Carro heller. Vi spelade plump och hjärter. Jag gillar att åka tåg, det är mycket trevligare än buss.

Igår slöade jag fram tills träningen började. Första gången jag tränade sen veckan före lovet. Det blir lätt så, antingen så är man borta eller så hinner man inte. 

Det gick inge bra för mig på hjärter idag heller. Jag hade tänkt att ta månen, men jag klantade mig. Jag hade vunnit annars, det lovar jag. Den omgången alltså. Skolan gick lite halvtrögt som vanligt på måndagar.

På fysiken kollade vi på periodschemat för terminen. Då såg vi hur kort tid det är kvar till jullovet. En lång rad med veckor som vi hade passerat och bara några få veckor kvar :)


Fredag och det betyder HELG!!!!:)

Japp som rubriken lyder är det fredag och dags för en efterlängtad vila. Dagen gick ganska fort. Danne var sjuk så vi fick redigera filmen utan honom, nu är vi färdiga. Jaa, förut är det han som har klickat allting när vi redigerat.

Sen åkte jag hem för att ha en tv-spelsdag. Jag började med att spela lite Mariokart wii., fick guld på kupperna jag körde och en stjärna på varje. Pappa var hemma från jobbet, beredskapsledig. Så han ville baka äppelkake, men eftersom jag inte är så förtjust i det fick jag hjälpa till med en kladdkaka. Då kom jag av mig med spelandet och satte mig vad datorn istället.
Sen blev det Super Mario Bros 3, jag hade 9 liv ett tag men då försvann ganska fort när jag kom till min hatbana på den världen. Kladdkakan var inte så kladdig, tyvärr.
Jag spelade lite Mariokart 64, det blev Time trial på Koopa Troopa Beach sen åkte jag med och handlade. Det var inte så kul, men jag lyckades få de att köpa pizza på Stop 74 iaf. Den smakade gott =D

Vad ska jag göra nu då? Pappa ska kolla på tv och Björn har TVn som jag hade i min säng förut i Gimo. Nån som vill ge mig en tv? Eller bara göra ett besök hos mig kanske?

När de minskat börjar det öka

Skolan idag gick ganska fort. Började med att spela med Guy eftersom jag inte kunde på min vanliga tid. Det gick väl så där, ny låt och några veckors vila. Men jag ska öva på den sen. Direkt efter det stack jag till Luciaövningen med Martin. Jag fcik sjunga altstämman, vilket jag inte gillar. Okej, på en låt gillar jag den.
40 minuter senare blev det dags att gå till klassrummet. Gjorde inget vettigt alls den lektionen. Mina kompisar tyckte iaf att jag passade i min nya frisyr. 
Utvecklingssamtalet gick på 20 minuter, inga problem :) Måste nog göra någon extra uppgift för att få behålla mitt betyg i engelska. Jag har prov i det också imorgon. Har skrivitg en uppsats om Barack Obama.
På idrotten hade vi gymintroduktion, det var kul att gymma. Det blev mest löpband.

På kemin fick vi tillbaka biologiprovet. Jag hade 37/43, Sofia är väldigt stolt. Hon hade 0,5 poäng mer än mig. Dessutom fick jag fel för nånting som det stod i boken. Men han tyckte att det var fel. På svenskan gjorde jag inget vettigt, skrev en dikt på ett papper. Jo förresten jag skrev lite om boken som vi läser. Men jag hade läst ut den så jag gjorde det för att ha något att göra.

Nu ska jag fortsätta mig provet, Hejdå! 

Ny klippt

Nu har jag klippt mig, ni får se imorgon hur det blev. Om jag inte tar någon bild innan och lägger upp. 
Musikprovet gick bra tror jag. Jag skrev 2,5 papper.

Matteprovet

Vi fick tillbaka matteprovet idag, jag visste att det inte skulle gå bra. Men jag trodde inte att det skulle gå så dåligt. 19/25 poäng. Slarvfel gjorde avdragen, fick inget poäng på sista. Jag hade slarvläst frågan annars hade jag räknat rätt, det vet jag. Kan inte skriva vad som var fel för Carro har inte gjort provet.
Jaja sa: Det här ska du inte vara ett dugg nöjd med.

Sen var jag jätteglad på SOn, det kanske är kul att göra något dåligt ibland. 
Idrotten var simning, det var faktiskt ganska kul, åtminstone inte tråkigt. Vi tränade livräddning och jag klarade av att ta upp gubben från botten, stolt. Jag klarade det inte förra gången.

Sen blev hon bra

Carro lyckades till sist. Nu kan hon det ganska bra, jag med. För jag kunde frågorna ganska bra innan jag började fråga henne. Däremot kan jag inte alla namnen i den tjocka bunten. Vet du tex vad den som skrev den första riktiga operan hetta?
Det var Monteverdi och han levde under barocken. Tillsammans med Vivaldi, Bach och Händel. Konstnärerna Rubens och Rembrant.

Carro är dålig

Carro är dålig hon vägrar plugga. Om inte hon börjar plugga så kommer jag skriva en massa taskiga saker om henne här. Tänk dig Carro får IG på ett prov, helt otroligt. Hon kunde inte svaret på en enda fråga.

Nu låtsas hon plugga för att jag inte ska skicka det här inlägget. Sen ska jag säga till hennes föräldrar vad det bästa resultatet på vårat matteprov var, då får hon en rolig framtid där hemma i några dagar. Så nu får hon nog sätta fart med pluggandet istället för att titta vad jag skriver.

Jag kan iaf alla frågor på det där pappret. Snart blir det att lära sig frågorna i buntent också.

Det låter ju bra

Betyget från livsmedelsverkets test om hur bra skolmaten är i våran skola.

Dina poäng: 12 Betyg: Betyget blir IG. Det ser inte bra ut, grundlig förbättring krävs. Påpeka bristerna för rektor som har ansvaret för mat och miljö i skolan. Genom samarbete med kostchef/kostkonsulent och skolmåltidspersonal kan förbättringar arbetas fram. Undersök vilka medel som finns att tillgå. Det är politikerna i er kommun som ytterst beslutar om resurserna för måltidsverksamheten.

Helgen slut, skola igen

Nu är helgen slut och skolan har börjat igen. Jag har prov den här veckan också. Men engelskaprovet blev framflyttat till fredag istället. På onsdag har jag musikprov, vilket är ganska jobbigt. En massa papper att läsa och frågor att kunna.
Ute är det bara tråkväder, regn.



När jag var i London såg jag förresten på Monty Phyton. Musikalen Spamalot, den var rolig =D

Tjoho!

Provet idag gick ganska bra tror jag. Men Rose-Marie hade inte rättat provet. Men hon sa att min uppsats var mycket bra =D
 På bilden tröttnade jag och Becci på att sitta och kolla när Danne och Adde redigerade så vi fick börja på våra gipsfigurer.
Jag kom ihåg fel dessutom, Carro är hemma nu. Jag tyckte att det var lite väl lång tid i luften.

Snart lördag

Snart är det lördag och då kommer Carro hem =D
Klockan fem imorse vaknade jag av att mobilen vibrerade bredvid mig. Det var ett sms som kom, från Carro. 
Då var hon på väg hem igen och skulle snart stiga på flyget. Och sen kommer hon hem på lördag, fatta tråkigt. jag tror att klockan var ca.13 där då. 

Jag tror faktiskt att min hjärna funkar ändå :) Bara det inte kommer något om sannolikhet på de svåra uppgifterna eller såna där jobbiga uttryckstal. Om ni har gjort uppgift 14 på repetition 1A så fattar ni nog vad jag menar.

Lite mer blogg reklam

http://tovemariawendelin.blogg.se/

Toves blogg, läsvärd den med.

Det går inte

Det går absolut inge bra för mig med att räkna c-uppgifterna på matten. Jag hoppas verkligen att provet är ganska lätt imorgon. Jag måste erkänna att vissa grejer är ganska svåra i de senaste kapitelna. Kolla på sannolikhetslärans c-uppgifter de är ju jätte svåra.
Nu orkar inte jag med den där matten iaf.

En blogg att läsa

Om ni vill läsa nån blogg kan ni gå in på Sofias.  Vill ni också ha reklam för era bloggar så får ni skriva det. Men då får ni göra reklam för min

http://simpleheart.blogg.se/

Det funkar inte att göra länkar för mig, tyvärr.

Lite bilder

Vilken av de här bilderna gillar ni bäst? 
Jag märker nu att jag måste ut och ta fler bilder, nej det går ju inte. Allt är bara ruttet nu :(
Utsikten över GreenwichEn lövbild som jag gillar

Min konstiga dag

I skolan var det inge kul idag, inget gick för mig :( Kunde nästan ingen uppgift på matten och symaskinen bara hakade upp sig. Sen var jag hos farmor och farfar för att plugga, det gick bra iaf.

Åkte sen hem och pluggade lite och sen lärde jag mig det =D 
Fast då begav jag mig på matten och det gick inte ett dugg bra med rep 1A. Sen fick det bli 1B som gick mycket bättre.

Om 50 minuter har jag träning, men jag kan inte bestämma mig för om jag ska gå på den eller inte. Fyspass i 1h 15min, behöver plugga tror jag. Även fast jag tycker att jag kan det. Sen är jag lite förkyld också.
Imorrn är det innebandy på idrotten, det är ganska kul faktiskt.

Omdömmen

Nu har jag fått mina omdömmen. Jag gillar inte det som Gunnel har skrivit. 
Hon säger: Hon behöver visa att hon kan producera något på egen hand för att nå högre betyg än godkänt.
Förra terminen hade jag VG hade skrivit MVG på alla prov förutom ett som det var VG+ på. Dessutom hade jag skrivit den bästa uppsatsen som hon sett på ett prov. Vi har inte ens haft nån uppgift nu där man behövde egenproducera något.

Jag har varit lite lat på lektionerna, kanske lite att det är svårt att koncentrera sig när alla andra pratar. Men nu ska jag bättra mig. Kanske plugga lite till biologiprovet nu. Dessutom påstår Jaja att hon inte har fått mina papper som jag jobbade med hemma till och med. Får väl ta och skriva ut de igen.

Nya spel!

Jag vill ha nya spel till wii eller ds, ni vill inte veta hur lång listan kan bli. Idag såg jag att två ganska intressanta spel kommer ut på fredag. 


Professor Layton and the Curious Village
Det handlar om en by med inte helt normala människor. Man ska lösa deckargåtar. Det spelet är till ds och kostar 400 kr på webhallen.

Trauma Center: New Blood

Man spelar som kirurg och utför operationer på löpandeband med hjälp av wiins kontroller. Spelet lyckas otrologit bra med att simulera paniken och stressen när man har en patient med livshotande skador som håller på att mista livet.  Till Wii för 500 kr på Webhallen.

Sen finns alltid de gamla spelen som jag inte har köpt att köpa tex.
Super Mario 64- 100kr
Paper Mario- 100kr
Donkey Kong 64- 100kr
Super Mario world- 70 kr
Super Mario RPG- 80 kr




Nyfikna jag

Jaa, jag är lite nyfiken av mig. Därför vill jag veta vilka som läser den här bloggen. Så kommentera när ni läser detta. Det räcker bara med att skriva jaa, jag läser detta. Eller så kan ni skriva du är bäst Sofia! ;)

Idag

Nu är provet avklarat och det gick ganska bra. På ganska många grejer var det bara att titta lite längre upp så hittade man svaret. 
 Igår bakade jag 2*75 kakor som jag har satt ihop så att de blev 75 stycken idag. Mumsigt! fast det var lite jobbigt att klicka ut alla.
Bilderna är från nollmeridianen, en mysig väg och mina kakor.
  Jag vid nollmeridianen.En liten väg i England med mysig skog runtomkringMumsiga kakor

Prov

Usch! Jag har prov imorgon, torsdag och på fredag. Det är så tråkigt att plugga. Nästa vecka har jag prov på tisdagen och onsdagen också. Franska, biologi, matte, engelska och musik. 



Lovet

Nu är lovet snart slut :( men det är bara 46 dagar kvar till jullovet.
 Nu har jag varit i England, sett en massa kända byggnader. Jag var på nollmedianen och så åkte jag London Eye.
En jätte rolig grej som jag gjorde var att jag var på musikalen Spamalot. Det var lite häftigt och fullt med folk. den var baserad på Monty Phytons King Arthur and the holy grale.

Sen när vi kom till Västerås flygplats tog vi med oss Matilda hem. Fast nu har hon åkt igen.
Ska nog lägga in lite bilder sen.

RSS 2.0