Utöver fälten vi ser och tar nu plats...

De som läser den här bloggen förstår troligen ingenting av rubriken, men det finns nog 700 personer ute i Mälardalen som gör det. Det är nämligen en strof ur lägersången till Graal. Anledningen till att jag skrev det nu är för att Galax börjar i morgon. Riktigt kul! Det är ett distrikscoutläger precis som Graal var. 
Packningen är nästan klar. I morgon blir det till att gå upp 7.30.

Bild från Jiingijamborii. Blåmålningen hade jag bara på hundraårsjubileumet, då de som bodde i den blåaby fick sån färg att måla sig med.

Sofia 1-9

Lite scrapbooking

Wienerbröd

Igår bakade jag och kusinen wienerbröd och jag måste säga att det var riktigt gott. Stanna inte upp närr du ser att det verkar krångligt, utom fortsätt bara och föllj beskrivningarna steg för steg. Receptet vi använda hämtade vi ur "Sju sorters kakor", där stod även beskrivningen, med massa bilder.

Kycklingar

Vi har lite kycklingar här hemma. Men hönan är helt dum. Pappa hittade en kyckling pipande under sågspånet. Lite senare dog den i min hand. Man trampar inte ner sina barn!
Från början var de 8, nu är de bara 6. Den andra kan också ha blivit ihjältrampad.

Sommardöden av Mons Kallentoft

Idag har jag läst ut Sommardöden, den andra boken i serien om Malin Fors.

Ungefär så här står det om boken.
Det är juli och den stekheta värmen har kommit till Linköping. Tidigt en morgon hittas en naken flicka irrandes i Trädgårdsparken och några dagar senare anmäls en annan försvunnen. Sommardöden har kommit till Linköping...

Efter 50 sidor har boken blivit till en bra en och man vill läsa mer. Under större delen av boken kan man knappt släppa den.

Är du sugen på att läsa den här boken? Läs Midvinterblod först, de är fristående. Men du får veta saker från Midvinterblod som du inte vill veta om du tänker läsa den sen.



Änglar och demoner

I helgen såg jag filmen Änglar och demoner på bio. Jag skulle vilja säga att den rekommenderas. När man väl kom in i filmen flöt den på bra hela vägen in i mål.

Om filmen, texten tagen från sf.
Robert Langdon, Harvard professor i religiös symbolik, upptäcker bevis på att det legendariska hemliga sällskapet Illuminati fortfarande är vid liv och på gång att ännu en gång hota sin urgamla mytomspunna fiende – den katolska kyrkan. Illuminati har lyckats stjäla en mycket kraftig bomb skapad med en ny teknik och meddelar att den skall placeras någonstans inom Vatikanstaten. Jakten på Illuminati och bomben blir en hård kamp mot klockan... och snart måste Langdon riskera mer än hannågonsin kunnat förutsäga.

(Bild från kempagbg.blogspot.com)


Sjung om studentens...


(Material från Simplyme.blogg.se/digiscrap)

Nu var det ett tag sen bror min tog studenten, men vad gör det?

Varma mackor à la Sofia

Du tager:
2 msk smör
3 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 dl riven ost
1 äggula

6 skivor formfranska
6 skivor skinka
ca 2 skivor ananas, som du skär i mindre bitar
24 skalade räkor
Oregano
Basilika
Lite ost till gratinering

Gör i ordning mackorna och lägg de på en blåt. Osten ska inte på än.
Smält smöret. Strö över vetemjölet och rör om. Tillsätt mjölken och koka såsen i 3-5 minuter. Ha sedan i den rivna osten samt äggulan. Häll såsen över mackorna och toppa med lite ost. Grädda i 8 minuter i 225 grader.



Lite friidrottsnyheter

Som ni kanske vet halkade Carolina Klüft på längdhoppsplankan i måndags under en tävling i Kalskrona.
"Vi kan konstatera att hamstringmuskelns ursprung på sittbenet rupterats totalt. Muskeln har tre fästen till sittbenet och alla är av." Det säger Carl Askling som har undersökt henne efter tävlingen.
Carolina Klüfts säsong är alltså över nu, tyvärr.
                                                                                                                                      
  
(Bild från expressen)




Igår ösregnade det över Stade Olympique de la Pontaise i Lausann där Usain Bolt och många andra var och tävlade. Regnet gjorde att det blev dåliga resultat. Men inte för Bolt. Han sprang 200 meter på 19.59 i motvind (-0.9). Det är den 4:e bästa tiden i historien. Han vann med 81 hundradelar till 2:an LaShawn Merritt.

(Bilden är från makli.com)

Twistpåsen

Nu är min twistpåse snart slut och jag har kommit fram till att innheållet har förändrats. För några år sedan lärde jag mig en lek där man ska lägga allt innehåll i en skål med lock över. Sen ska man i tur och ordning blundande smaka på en godis från skålen och gissa vilken det är.
Under ätandet av den här påsen har jag märkt att den där leken inte fungerar så bra längre. För sorterna har förändrats. 
Vilka sorter är det som har försvunnit egentligen?

Innehåll:
Cocos
Lakrits
Daim
Japp
Golden Toffee
Nougat Crisp
Chocolate toffee
Pearl nut
Toblerone
Marsipan
Caramel

RSS 2.0