Fågelsången i rymden

Nu har Christer Fågelsången Fuglesang kommit upp i rymden för andra gången.
http://playrapport.se/#/video/1671027 Några sekunder in finns uppskjutningen.

"T-4:50 Åt min hamburgare. Påklädning om 20 min. "Signing off" igen och hoppas var tillbaka on-line om 2 veckor (och inte tidigare:-) )" Skrev Fuglesang på sin twitter för några timmer sen.

File:Christer Fuglesang.jpg
(Bild från wikipedia)


Något annat jag kan berätta är att Isinbajeva har satt nytt världsrekord i stavhopp, 5.06 meter är det nya. Synd att det inte blev under VM, fast tur för guldmedaljören där.


(Bild från rtv21online.com)

10 böcker som jag vill läsa

  1. Män som hatar kvinnor
  2. Änglar och demoner
  3. Da vinci-koden
  4. Höstoffer (Finns inte i pocket än, gillar det bäst)
  5. När jag hör din röst 
  6. Stefan Holm - Höjdhoppare
  7. Tyskungen
  8. En helt annan historia
  9. 13 dygn i rymden efter 11 år på jorden
  10. Den hemliga kocken
Vissa av böckerna vill jag läsa för att jag tror att de är bra, andra mer för att många gillar den. Först på tur blir nog Änglar och demoner. De första behövde jag inte anstränga mig för att hitta, men resten fick jag göra det med. Ge gärna tips på böcker!

Muffinsrecept

Jag söker mumsiga, fantasifulla muffinsrecept. Det kan vara allt från chokladmuffins med mashmallows i till blåbärsmuffins med smak av lingon.
 Anledningen är att jag såg en muffinsbok på Åhlens igår, men tyckte att det var onödigt att köpa. Man kan lika gärna använda internet. Så nu vill jag ha hjälp med att hitta alla de där goda recepten som finns där ute.


Back to school

Nu är jag tillbaka till skolan igen. Eller inte helt tillbaka, en ny skola. Nu är det naturvetenskapliga programmet på Bruksgymnasiet som gäller. Vi är 30 stycken i klassen, 19 som läser natur och 11 tekniker. De flesta lektionerna har vi tillsammans, så egentligen är vi inte samma klass. Nu i period 1 är det bara biologi som vi inte har tillsammans med de.

Schemat är dugligt, slutiderna är: Måndag 14.15, tisdag 16.20, onsdag varannan vecka 15 och 16.15, torsdag 16.20 och fredag 16.20.

9.58

Jag hoppas att det inte var allt för många som missade 100-metersfinalen igår. Om ni gjorde det så måste ni verkligen se det här klippet. 
Det gamla rekordet var 19.69, det hade Bolt också. Det nya blev 9.58, alltså slog han rekordet med 11 hudradelar. Tyson Gay gjorde nytt USA-rekord på 9.71, men efter att ha blivit så utklassad var han ändå inte särskilt nöjd.



När vi ändå håller på länkar jag det gamla rekordet.



Lapptäcke

Mitt lapptäcke har kommit en liten bit på väg nu. En av de åtta remsorna är färdigsydda.


Usch! Nu är det inte långt kvar på sommarlovet, fast nånting mer kan man hinna. Jag får väl jämföra det med ett höstlov.

Så här såg min lista ut inför sommarlovet. Det är inte så mycket som är uppfyllt, stryker över det.

 Springa 4 km ca 2 gånger/vecka och få en tid jag är nöjd med. Kanske under 21 minuter. ( Har gjort det i några veckor, inte hela sommaren.)
Åka vattenskidor, även när jag inte får lust väl ute på vattnet. Gärna lära mig åka på en skida, stod förra sommarn också. Åka till Gotland, tyvärr blir det troligen en ouppfylld önskan. 
Dra ut på någon ö med kompisar eller något liknande. (Får inte köra våran båt ensam)
Spela krocket och andra utomhusaktiviteter. (Fast det har inte blivit så mycket)
Träna friidrott, kanske bygga upp lite styrka som jag hoppade över under vintern. (Fast inte så mycket som jag hade önskat)
Åka till Göteborg och gå på Liseberg. (Kanske ska det senare)
Hälsa på folk!  (Hade kunnat göras mer)
Inte slösa en massa pengar. 
Äta god glass 

Blåbärsglass

I torsdags gjorde jag blåbärsglass, egentligen hade jag tänkt göra det i början av veckan, men det hann vi inte riktigt med. 

Blåbärsparfait

5 dl mosade blåbär
3 äggulor
3 msk florsocker
3 dl vispgrädde

Vispa äggulorna och florsockret pösigt. Vispa grädden. Blanda med ägggsmeten och tillsätt blåbären. Häll i en form och ställ in den i frysen i 3-4 timmar. Mumsa i dig!Du kan använda andra bär också, kokboken föreslår jordgubbar, hjortron eller hallon.

American Blueberry Pancakes


Ny design här, som ni säkert ser är det lite småfix kvar, bla byte av färg på vissa ställe. Säg gärna vad ni tycker om den nya.


RSS 2.0